Norsk
Blog
Jeg og mine hester!

Jeg og mine hester!

Skrevet av Bernt Erik den 28 januar 2008 klokken 15:04

Jeg er imponert, faktisk veldig imponert! Ikke bare har jeg nå fått ta del i et DS-spill på norsk, men jeg har også fått oppleve et spill som for det første oser kvalitet av i tillegg til at det er moro og lærerikt. Jeg har fra før av testet mange hestespill og stort sett har de vært gode. Men igjen, at slike barnespill kommer til DS'en er unikt og spesielt på norsk - det er unikt det!

I det siste har det blitt utviklet mange spill som omhandler hest og dette er jo naturlig i og med hest er populært blant unge (jenter). Hva er det som er så spesielt med dette spillet og gjør det så bra som det er? For det første er spillet på norsk og det er ikke mange DS-spill som blir produsert med vårt morsmål og det må hedres. Det andre er grafikken som virkelig overrasket meg stort. Her får du et lærerikt og underholdende spill i ren 3D-grafikk. Animasjonene er fine og detaljene enorme. Ikke bare handler spillet om å ri, men du må også ta vare på hesten, gi den omsorg og pleie. I spillet finner du mange forskjellige oppgaver og her skal hesten dresseres, du skal delta i veddeløp, og du kan ri fritt "nesten" overalt. Det hele styres med styluspennen og dette fungerte som en drøm. Ikke bare må man følge godt med, men for barna vil dette være en fin måte å lære seg finmotorikk på hvor det er viktig å bevege seg rett i forhold til skjermen.

Lyden er grei nok, selv om jeg ble litt lei av musikken, så hadde du de vanlige hestelydene.

Menyene er enkle og står du fast, er det bare å spørre spillet og du får svaret. Stor enklere kan det ikke bli. Jeg for min del brukte nettopp denne muligheten ganske flittig. Ellers finner du masse kunnskaper om hester og er du fra før av interessert, ja så kan jeg love deg et spill som gir deg mye god underholdning.

Datteren min på ni år er hekta og sitter nå hele tiden å spiller. Hun har kommet mye lengre enn meg, men så er også hennes interesse etter hester mye større enn min.

Spillet er meget godt og jeg er dybt takknemlig for at det nå begynner å komme DS-spill på norsk. Dette gjør det enklere både for barna og oss voksne med at vi slipper oversette spillene. Mindscape og Disky Communication begynner å få et godt fotfeste som en stor leverandør av barnespill og jeg bøyer meg nok en gang i støvet!

PS! Datteren min gir spillet 9/10

HQ