Norsk
Blog
En ny gjeng spillutviklere!

En ny gjeng spillutviklere!

Skrevet av Bernt Erik den 12 februar 2008 klokken 12:20

I dag har noen fugler kvitret i ørene mine om et nytt spillstudio er dannet og i denne samlingen mennesker finner vi ut at de har noen store spill bak seg. Studioet heter TYRANT og består av kjente personligheter som har lang fartstid innenfor gaming. På listen over arbeidere finner vi Hardy LeBel som blant annet har jobbet med Halo, Halo 2, Oni og SOCOM. LeBel har over 14 år bak seg som spillutvikler og har lang erfaring med spill. Som designansvarlig for Microsoft Games Studios, arbeidet han sammen med utviklere fra blant annet Bioware og deres spill Jade Empire og Gas Powered Games på Dungeon Siege 2. LeBel var også Creative Director for Zipper Interactive her med spill som SOCOM 3 og SOCOM: Fireteam Bravo.

Anders Hejdenberg er også med i dette nye studioet og han har vært med å utviklet blant annet favorittspillet mitt - Battlefield 2142, Battlefield Modern Combat og prosjektansvarlig for Futurama.

Gjengen i TYRANT Studios består av syv andre spillutviklere og de har erfaringer fra spill som Interstate '76, Spider-Man, Tony Hawk Pro Skater, Midnight Club 2, Alter Echo, Crimson Skies (PC), Cel Damage og Viva Piñata - Party Animals. De håper med denne sammensetningen utviklere å få et godt grep på hva som skal til for å produsere et godt spill. Akkurat nå er de på utkikk etter en spilldistributør som er villig til å satse på deres prosjekter. De er veldig hemmelighetsfulle ovenfor hvilke prosjekter de er i gang med, men det blir spennende å se med så mange potensielle utviklere samlet i et selskap. Jeg gleder meg! Tenk deg en blanding mellom Halo og Battlefield - det hadde vært noe som ville ha fått min munn til å renne over av sikkel.

Hva tror du? Ser du for deg et spill som ligner både Halo og Battlefield eller tenker du på en annen sammensetning? Kan denne utvikleren finne opp kruttet på nytt eller er det stor sjanse for at de også faller i gropen over utviklere med middelmådige spill?

HQ