Norsk
Blog
Race Driver GRID - lækkert!

Race Driver GRID - lækkert!

Skrevet av Bernt Erik den 12 februar 2008 klokken 15:32

Som du sikkert har fått med deg elsker jeg bilspill og har opp igjennom min årelange gamingliv spilt en haug med spill i denne sjangeren. Jeg husker godt det første bilspillet - det var Pitstop til min Commodore 64. Jeg brukte mange, mange timer på å spille dette i dag meget simple bilspillet med så enkel grafikk hvor alt nærmest lignet en strekmann-tegning. I Pitstop måtte man kjøre fornuftig å passe på å stoppe i jevne mellomrom å fylle bensin. I tillegg måtte man kjøre forsiktig og ikke presse de andre bilene for da fikk dekkene dine faretruende farger hvor rødt betød at dekket snart eksploderte og det ble "game over"

Som du sikkert har fått med deg, har grafikken blitt mye, mye bedre og alt er nærmest så realistisk som det går an å komme virkeligheten. For noen år tilbake hadde jeg og noen venner det veldig artig å spille Toca Race Driver fra Codemasters. I det spillet kunne man sitte opp til fire personer på en og samme PC. Dette førte til at vi møttes par, tre dager i uka og spilte Toca Race Driver og naboene sendte titt og ofte meldinger på at vi var litt vel høylydte, men shit au tenkte vi.

Opp igjennom årene har det dukket opp noen Toca Race Driver spill, men ingen med muligheten til å kjøre spiltscreen. Akkurat for øyeblikket er Codemasters i gang med et nytt Race Driver spill som jeg selv har siklet mye etter. Om de gir oss muligheten til å sitte flere på en PC, er vel lite trolig, men med dagens superkjappe internettlinjer, så skulle det ikke være noen problemer å møte hverandre over mulitplayer samtidig som man prater og bannes over VT eller Skype.

Dessverre har jeg ikke klart å snuse opp så altfor mye ny informasjon om spillet, men etter å ha sett en god del skjermiser, lest litt av det som er sendt ut av info, så ser dette ut til å bli litt av en opplevelse. For alle som har prøvd Toca Race Driver-spillene, så vet dere hvordan kjøreegenskapene er og at man totalt kan smadre doningene nesten like mye som i Burnout-serien.

I kommende Race Driver Grid vil du kunne smadre bilene også og i tillegg til at du må kjøre forsiktig, må du passe på for gjenstander i veien, punktering og ikke minst motorhavari. Codemasters lover oss et veldig realistisk bilspill som setter både Forza og Gran Turismo 5 på prøve. Det er en ting jeg er spent på og det er kjøreegenskapene, for i Toca-serien har de vært litt for unøyaktige og slettes ikke top notch. Om Codemasters har klart mesterstykket i dette kommende reacinspillet, blir spennende å se og jeg krysser fingrene på at det hele ligner mer Foza 2 enn det jeg har hørt det gjør i Gran Turismo 5.

Målet i Race Driver GRID er å bygge opp ditt eget lag for så å konkurrere dramatiske baner rundt omkring verden. Du kan svi av gummi i San Francisco, Washington DC og Detroit. I det fjerne Østen angir den japanske racingkulturen tonen, der nattløp inkludert driftracing tar oss gjennom neonopplyste byer til fjellveiene utenfor bysentrene. Her lover Codemasters oss realistisk og fotografisk grafikk og biler som skal slå pusten ut av alle og enhver.

Dessverre er det ikke satt noen releasedato på Race Driver GRID, men håper at det ikke blir så altfor lenge til det dukker opp. For nå er jeg moden for nok et heftig bilspill på PC'en eller Xbox 360-en for den saks skyld. Selv om jeg har mer enn nok med Burnout Paradise for øyeblikket og koser meg rått og brutalt der, så kan ikke disse to spillene sammenlignes selv om skadeomfanget på doningene blir noenlunde det samme...

HQ