Norsk
Blog
"PC Gaming Alliance" skal redde PC'en

"PC Gaming Alliance" skal redde PC'en

Skrevet av Bernt Erik den 14 februar 2008 klokken 13:32

Det er mange, inkludert meg som lenge har trodd at PC'en som spillmaskin vil dø ut og konsollene ta over makten. I mine øyne er fortsatt spilling på PC'en det beste, men skal ærlig innrømme at mine konsoller får mer og mer spilletid fra meg.

Det har lenge blitt sagt at PC'en SKAL dø ut som spillmaskin og noe av årsakene skal komme av piratkopieringen samt at det er kostbart å opprettholde kraftig nok PC til nåtidens heftige spill. Du må uten tvil regne med å bytte både prosessor/hovedkort og skjermkort innenfor en toårs-periode og hvis man da sammenligner prisen med hva en konsoll koster, så ser man fort at man få spilt spillene man vil til en langt rimeligere penge.

Men det er diverse parter her i verden som helst ikke vil se PC'en som spillmaskin dø ut som en annen dinosaur. Alliansen som startes opp har fått navnet PC Gaming Alliance og består av Intel, Microsoft, Nvidia og Advanced Micro Devices (AMD) samt flere ennå unavngitte selskaper.

Jeg for min del vil jo selvsagt at PC'en skal fungere som spillmaskin nummer 1 i fremtiden også, men vet at konkurranse fra konsollene er store og det beviser også populariteten både Wii, PS3 og Xbox 360 har fått fra oss gamere.

Jeg ser for meg at tiden nå fremover blir slik at mesteparten av spillene blir produsert til konsoll og deretter konvertert til PC med oppgraderinger av grafikken m.m. for å tilfredstille oss med kraftige monster-PC'er. Selvsagt vil det også finnes små spillutviklere som kanskje ikke har spesialisert seg på spillutvikling til konsoller, som i tiden fremoverk un satser på PC-spill og sjansen for at disse lanserer et gullkorn eller to er til stede.

Under årets GDC som går av stabelen om ikke så altfor lenge, vil vi høyst sannsynelig høre mer om PC Gaming Alliance og jeg er spent hva denne gjengen av teknologiske selskaper KAN gjøre for å redde PC'en som spillmaskin.

Hva tror du er fremtiden når det kommer til konsoller kontra PC. Vil PC'en fortsette som en viktig del i gamerens spillopplevelser eller vil konsollene ta over fullt og helt?

HQ