Norsk
Blog
Gamereactor best ... Er det MULIG?!?!?

Gamereactor best ... Er det MULIG?!?!?

Skrevet av Bernt Erik den 6 mars 2008 klokken 23:54

Først ble jeg veldig overrasket over at Gamereactor ble nominert som årets beste spillmedie. Trodde slettes ikke det var sant og var bare av det i skyenen. De som juryen hadde plukket ut var Gamer.no, Gamereactor.no, VG og Dagbladet. Jeg for min del hadde en følelse av at Gamer.no ville ta prisen og kicke oss, men nei ... Gamereactor ble faktisk stemt frem som som det beste spillmedie og jeg er overlykkelig.

Å bli stemt frem til dette er stort, meget stort. Er det noen vi skulle takke, så er det de danske brødrene Claus og Morten Reichel som startet det hele og juni 2002 kom det første nummeret av Gamereactor ut i Norge med Jon A. Bjerk som vår første redaktør. Han la grunnlaget for det vi finner i dag og med Petter Hegevall som grafisk designer, hadde vi all grunn til å tro at dette ville bra. Men som lyn i fra klar himmel døde plutselig Jon og vi måtte se etter en ny redaktør og etter å ha hatt en del samtaler med Jon fikk jeg høre at Carl Thomas hadde jobbet godt. Det ble mange telefonsamtaler den julen og mange telefoner til Danmark, vi måtte jo ha en redaktør. Heldigvis klarte vi å få Carl Thomas til å føre stafettpinnen videre og han takket ja til jobben. Glad var jeg og de andre i Gamereactor Norge, ikke minst Claus og Morten. Jeg visste Carl Thomas var en strukturert og flink person og at Jon hadde hatt mye fint å si om han.

Carl Thomas var redaktør helt frem til og med juni-utgaven av bladet i 2006. Da overlot han stafettpinnen videre. Han ville begynne å gå litt skole og så at han ikke maktet begge delen. Jobben CT gjorde var ufattelig bra og han var med da vi fikk den nye nettsiden og han var også med da vi fikk huket tak i Frode Haugen som den neste redaktøren. Min venn Petter (driver med pr. for Microsoft) sa til meg at Frode nå var ledig og ikke hadde noe mer på gang med TV2 Spillmagasinet. Etter nok en runde med telefoner frem og tilbake fikk jeg omsider et svar fra Frode som sa ja. Han ville ta over etter Carl Thomas og gleden var nå stor etter å fått tak i en kjent personlighet som hadde vært programleder på TV2 Spillmagasinet. Ansettelsen av Frode villle føre Gamereactor enda et hakk opp. Jeg var over meg av glede.

I takt med tiden vokste Gamereactor fort og designet i bladet ble forandret til det vi kjenner i dag. Petter Hegevall (vi skal heller ikke glemme Frederik Røssel som også har gjort en meget god grafisk jobb) gjorde nok en gang jobben sin og Claus og Morten fortsatte å kjøre Gamereactor skuta med stødig hånd. De holder oss samlet i fjor høst (det vil si i november) startet vi opp med et magasin i Finland. Nå hadde vi et opplag på over 170 000 blader samt hundretusener med unike brukere i Norden. Det ene Gamereactor-magasinet kom ut på gata etter mye jobb og slit til langt på natt. Alt sammen spikret sammen av redaksjonen. Deadline var hektisk og mang en tekst gjennomleste flere ganger og gjort klar til trykking. Så en dag kom beskjeden, Frode hadde søkt avskjed og ønsket å finne på noe annet etter ti år i diverse spillmedier. Nå var søken etter en ny redaktør i gang igjen. Claus og Morten dro oppover til Oslo for å intervjue blant annet Jon Cato som var kjent fra Faro Journalen (et populært bransjeblad) og da jeg fikk høre at han var interessert og takket ja, øynet jeg nok en gang håp om at Gamereactor ville stige enda et par hakk oppover på "rangstigen". Jon Cato var jo en kjent personlighet hvor også han har en veldig lang fartstid i spillsammenheng.

Jon Cato og Co har gjennom den siste tiden gjort en fenomenal jobb og snudd om litt på systemet og det har medført i mye mer av det gode både i bladet og på nettsiden. LuXe (moderator) kom med et godt forslag om å legge opp mer av forumet i bladet vårt og i førstkommende nummer vil dere lesere finne hele to sider tatt fra forumet. Jeg gleder meg stort til det kommende nummeret som ble pakket i dag (6. mars) i Danmark og er nå på vei med posten til mange titusener med mottakere fordelt over hele Norden.

At vi har vunnet Gullstikka er for meg noe av det beste jeg har opplevd i min tid i Gamereactor. Selv om mye annet bra har skjedd, overgår denne prisen alt og jeg er evig takknemlig til de danske brødrene Claus og Morten, vår grafiske designer Petter Hegevall som har holdt et godt tak om oss med tanke på hvordan bladet har sett ut, redaktøren(e) Frode og Jon Cato, Carl Thomas og til slutt resten av gjengen i Gamereactor. Selvsagt skal jeg ikke glemme alle dere lesere som har støttet opp om oss i tykt og tynt samt alle våre samarbeidspartnere, annonsører og andre som har med Gamereactor å gjøre. Jeg står i stor gjeld til dere alle og vil nok bruke lang tid på å betale dere tilbake for den tilliten dere har visst oss. Tusen hjertelig takk og håper dette kan føre oss frem til et enda bedre produkt for dere lesere...!

Nedenfor kan du se to stolte personer som skal ha æren for at vi er der vi er nå i dag - tusen hjertelig takk Jon Cato og Carl Thomas og på tampen en takk til deg også Frode...!

HQ