Norsk
Blog
Far Cry 2 - spillet som frister...!

Far Cry 2 - spillet som frister...!

Skrevet av Bernt Erik den 8 mars 2008 klokken 21:45

Far Cry satte dype spor i mitt store spillhjerte da det ble lansert 26. mars 2004. I dag 4 år etter er jeg fortsatt imponert over spillet som satte en ny standard i FPS-spill med knakende god grafikk og utfattelig stort område man kunne utforske. Jeg kunne bruke på timesvis bare å sjekke ut områder i spillet for så å sitte med ståpels på grunn av alle detaljene og gameplayet.

Det er Crytek som ga oss Far Cry og Ubisoft som utga det. Vi ventet lenge på at en oppfølger av spillet skulle dukke opp, men ingenting skjedde. Så, plutselig en dag fikk vi høre om et spill som het Crysis og hvor Crytek var utvikler. Spillet skulle nok en gang være grensesprengende og gi oss ståpels, men denne gangen var det ikke Ubisoft som skulle utgi spillet, men derimot EA. Crysis var unikt på mange måter og lignet Far Cry veldig mye med detaljert og flott grafikk og samme gameplay. Crysis var veldig krevende og for å kjøre spillet på maks grafikk, krevde det en monsterPC. Selv om Crysis tok oss med til nye høyder savnet vi fortsatt Far Cry og så en dag kom Ubisoft og annonserte sitt eget Far Cry og oppfølgeren til det suksessrike spillet som for lengst har solgt til platina var under utvikling.

Far Cry 2 tar spilleren med til et sentralafrikansk land for å drepe Jackalen, en mystisk person som har gjenopplivet en konflikt mellom leiesoldater, en konflikt som setter tusenvis av menneskeliv i fare. Den prisbelønnede grafikkmotoren Dunia Engine er blitt til av Ubisoft Montreal dev-team og skreddersydd den for Far Cry 2. Den leverer de mest realistiske destruerende miljøene, utrolige spesialeffekter, som dynamisk ild og stormeffekter, sanntids dag- og natt-sykluser, dynamisk musikksystem, ikke-skriptet fiende-AL samt en haug med annet snacks.

I dag har jeg fått inn tre nye skjermiser fra spillet som jeg gleder meg som et lite barn til og det jeg hittil har sett frister meg bare mer og mer. Selv om det ikke er Crytek som står bak, viser dette oss hvilke kvaliteter Ubisoft har som utvikler og vi kan ikke annet enn å vente med lengsel til en gang i tredje kvartal til spillet lanseres. Hva synes du - er dette noe vi kan forvente oss mye av eller vil Far Cry 2 forsvinne i mengden av FPS/action spill i samme sjanger?

Sjekk ut linken og les mer om spillet:

Far Cry 2

HQ