Norsk
Blog
Age of Conan - For krevende eller...?

Age of Conan - For krevende eller...?

Skrevet av Bernt Erik den 10 mars 2008 klokken 12:53

Vi har sett den ene heftige traileren etter den andre fra det kommende og meget etterlengtede Age of Conan: Hyborian Adventures og med skjermisene har vi fått følelsen av et spill meg veldig høy kvalitet. Det store spørsmålet mange har er om spillet kommer til å bli litt vel krevende i forhold til de mange tusen middelmådige PC-ene som finnes. Mitt svar er da, ja, høyst sannsynligvis. For spillet kommer til å bli krevende, veldig krevende og man vil nok slite om PC-en ikke klarer å kjøre spillene flytende.

Jeg har sett litt på hva som kreves og fra Funcom har jeg fått følgende specs:

Krav:
Operativsystem: Windows Vista/XP
Prosessor: 3GHz Pentium IV
RAM: 1GB RAM
Skjermkort: Shader Model 2.0 og 128MB RAM: NVIDIA GeForce 5800 or ATI 9800

Anbefalt
Prosessor: Intel Core 2 Duo 2.4 GHz (E6600) eller bedre
Skjermkort: NVIDIA GeForce 7950GX2 eller bedre
RAM: 2GB eller mer

Ut i fra disse specsene kommer spillet til å bli krevende og spillet vil ikke fungerer like godt på eldre PC-er. Derfor er mitt spørsmål om Funcom nå driter litt på leggen med å gjøre spillet så krevende. For det er veldig mange som fortsatt kjører med gamle PC-er og som kjører blant annet World of Warcraft godt. Vil nå Age of Conan tape terreng på at spillet blir for krevende og dermed også inntekter. For ser man på Cryteks Crysis, så solgte dette spillet veldig lite på grunn av for krevende maskinkrav. De har på langt nær tatt igjen hva spillet har kostet og sliter den dag i dag.

Vil dette med andre ord sørge for at Funcom vil slite med å selge spillet på grunn av de høye maskinkravene eller tror dere at mange oppgraderer seg for spillet. Skal jeg være helt ærlig tror jeg Funcom kommer til å tape en del på dette og når Xbox 360-versjonen kommer, vil selge mye mer av den versjonen enn til PC. For med en Xbox 360-versjon trenger man ikke å være redd for at maskinen blir for liten noe alle konsollene har i fordel ovenfor PC-en som spillmaskin.

En annen ting jeg bør nevne i denne sammenhengen og det er fordelingen av spillere til de forskjellige formatene i Tyskland. Her ivser det seg at tyskerne nå går over fra å være PC-spillere til å spille mer og mer på konsoll. En rapport har kommet frem på overfalten og viser klare tall på at PC-en som spillmaskin taper terreng til konsollene. PC-salget har gått ned med hele 3% i forhold til konsollsalget som endte opp på 38% (PS3, Xbox 360 og Wii). Dette er en klar tendens på at PC-en som spillmaskin nå er på gyngende grunn. Dette vil også medføre i at spillutviklerne ikke satser like mye på PC-en som spillmaskin og at antall spill for PC vil minke ganske kraftig de nærmeste årene.

Hva er din mening om denne saken? Spiller du mest på PC-en eller har konsollen din fått mer tid?

Nedenfor ser du noen nye skjermiser fra Funcoms Age of Conan: Hyborian Adventures og spørsmålet mitt er om de taper terreng ovenfor World of Warcraft på grunn av for harde maskinkrav?

HQ