Norsk
Blog

Min dyreskole - nok et godt barnespill!

Skrevet av Bernt Erik den 15 mars 2008 klokken 11:13

Nå har jeg sittet noen timer med Min dyreskole og tenkt at dette er noe jeg ikke burde spille, men derimot min datter som straks blir ti år. Hun digger slike såkalte barnespill og hver gang det kommer ut et slikt spill setter hun opp sine dådyrøyne og spør så pent hun kan om å få tak i det. Selvsagt kan jeg ikke dy meg, for i mine øyne er det sunt at barn spiller så fremt det skjer i litt mer begrensede former og at det ikke går utover andre viktig ting i livet. Barna skal ikke ha fri tilgang på spillemaskiner, men bør også være ute å leke samt treffe sine venner.

Min dyreskole er nok et spill som kommer fra de meget flinke Mindscape og det er Disky som distribuerer denne populære spillserien. Den selger godt og årsaken er gode barnespill med masse handling og lærerike opplevelser. Nettopp dette er noe jeg er glad for. At barna mine lærer ting og tang når de spiller kommer som en stor bonus med tanke på at de også underholdes på en bra måte.

I Min dyreskole er hovedmålet ditt å trene mange forskjellige dyr. Her finner du hunder, hester, papegøyer, kaniner, katter og esler. Sistnevnte krever en god porsjon tålmodighet og er ikke like lett å trene. Dyrene skal trenes til å gjøre diverse triks og selvsagt utføre noen enkle oppgaver. Samtidig som du trener dyrene må du også passe på å gi de både skryt og andre belønninger. Enkelte dyr krever noe mer trening enn andre og slik er det også i virkeligheten. Det hele er pent innpakket i en detaljert grafikk som faktisk er noe av det beste jeg har sett i barnespill. For mange av barnespillene har en tendens til å inneha veldig enkel grafikk, men så skal det sies at barna er ikke like kresne som oss voksne.

Stemmene i spillet er på norsk noe som gjør at barna skjønner det meste. Barnet må kunne lese for det er en del tekster i Min dyreskole. Lydene er forsåvidt greie, selv om de kunne ha vært litt mer varierte. Men så er vel kanskje ikke dette lagt så veldig stor vekt på av utvikleren.

Gameplayet er veldig enkelt noe som gjør at selv små barn kan få dette til uten altfor mye hjelp fra oss foreldre. Og med at spillet også er på norsk, så gjør det hele mye enklere. Med musen og piltastene styrer du alt i spillet. Alt er gjort så enkelt som mulig.

I Min dyreskole finnes det mange dyr som trenger trening og dette gjør at man har mange, mange timers spilling fremfor seg. Barnet lærer å takle de forskjellige dyrene og lærer seg fort hva som skal til for å få til oppgavene. Datteren min på snart ti år likte spillet veldig godt og hun har sitten en del timer allerede. Jeg for min del skal ærlig innrømme å si at jeg ikke har spilt det så mye, men ut ifra mine opplevelser, leverer spillet akkurat det jeg ønsker. Litt mer variabel musikk og litt mer innleving i stemmene, så hadde jeg vært mer fornøyd, men så er vel spillet ikke beregnet på meg heller da.

Alt i alt er dette et meget godt spill og jeg tror barna vil nyte godt av spillet både når det gjelder underholdningsverdien og måten de lærer seg å spille på. I mine øyne er det godt å vite at det finnes slike gode lærerike spill som setter spillingen i et mer positivt lys enn om barnet hadde spilt noe annet. For de som fortsatt er skeptiske til at barna spiller, så kan jeg si at det har blitt utført forskning om dette temaet og det ble da kommet frem til at barn som spiller, takler pressede situasjoner bedre enn de som ikke spiller. Dette grunnet at spilling sørger for at du hele tiden må være konsentrert og gjør at du må tenke taktisk og lurt for å komme deg unna vanskelige situasjoner.

Tusen hjertelig takk igjen Mindscape og Disky for nok et godt barnespill jeg uten problemer kan anbefale de aller minste. Når jeg spurte hva min datter syntes om spillet og hvilken karakter hun ville ha gitt det, svarte hun uten å blunke - 8/10 og hvis jeg skulle ha gitt det karakter, ville det ha fått 7/10 på grunn av mangel av litt mer variert lyd, mer innlevelse av stemmeskuespillet, men foruten det er spillet et godt barnespill...

Spillet er kjørt med;
Intel Core 2 Extreme QX6850 3GHz 1333Mhz Socket LGA775, 8MB prosessor. EVGA 8800 GTX m/768MB DDR3 RAM overklokka versjon, 2GB 6400 RAM fra OCZ, Creative SB X-Fi Xtreme Gamer Fatal1ty Professional Champion Edition lydkort.

HQ