Norsk
Blog
Franklin: En bursdagsoverraskelse

Franklin: En bursdagsoverraskelse

Skrevet av Bernt Erik den 20 mars 2008 klokken 10:55

Hva skal et godt barnespill inneholde? For mange er underholdningsverdien et viktig punkt, mens for noen må spillet ha en del lærerike øyeblikk. Å utvikle et godt barnespill er søren meg ikke enkelt, for vi foreldre er selvsagt kresne til hva barna våre spiller. Ikke alt egner seg. Sette grenser for hva som er barnespill og ikke, er søren meg vanskelig både for oss "gamlinger" og for spillutviklere. Er for eksempel Ratchet & Clank barnespill eller for den saks skyld Crash Bandicoot? Jo, de er vel det. De har ikke noe blod i seg og er på en meget barnslig måte voldelige. For man kan skyte ned diverse vesener. Noen foreldre er veldig konservative og vil ikke at barna deres skal spille voldelige spill i det hele tatt. De krever at spillet kun inneholder full læring. Selvsagt er dette også vel og bra, men er ikke språk også noe som teller. I senere undersøkelser har man funnet ut at barn som spiller en del faktisk tilegner seg språk som engelsk og norsk mye fortere enn andre som ikke har spilt noe særlig. Nettopp derfor bør spilling sees på som en nødvendig gode fra oss foreldre selvsagt dersom det skjer i begrenset omfang.

I dag skal jeg og mine barn sette nok et barnespill under lupen og beskrive våre opplevelser med det. Barnespillet vi denne gangen snakker om er Franklin: En bursdagsoverraskelse. Alle kjenner Franklin, den grønne skilpadden som hele tiden havner opp i nye eventyr sammen med vennene sine Bjørn, Rev, Kanin, Gås, Bever og Snegle. Hvem har ikke sett Franklin på BarneTV og hans eskepader. Jeg skal ærlig innrømme at jeg nok har sett noen episoder sammen med barna mine og har lagt merke til deres entusiasme når serien har startet. Derfor ble det stor ståhei når dette Franklin-spillet dukket opp med vår snille postmann.

Selve spillet omhandler Bjørns bursdag og hvordan Franklin og vennene hans skal overaske Bjørn. Spillet er bygd opp som en fortelling med animerte/tegnede mellomsekvenser som setter barnet i fin stemning. Mellom fortellingen er det din jobb å utføre en del oppgaver. Mesteparten av tiden skal du løpe, hoppe, krype, vanne blomster og utforske brettene. Her gjelder det å holde tungen rett i munnen mens man hopper fra plattform til plattform på søken etter ting som skal brukes i overraskelsen til Bjørn. Pass deg for biene og stikkbuskene, for de gjør at du misser ut og starter fra sist lagrede punktet.

Spillet er bygd opp av ni forskjellige oppdrag og her må du for eksempel finne ingredienser til bursdagskaken, finne alle vennene til Franklin, Hjelpe Gås, lage presanger og dekorasjoner. I tillegg til disse ni oppgavene er det skjult hele 15 minispill. Alt dette sørger for at spillet for en lang holdbarhet, for ikke bare er oppdragene ganske finurlig, minispillene krever også en god del koordinasjon for å få gjennomført de.

Selv om dette kanskje ikke er det mest lærerike spillet, så gir det barnet til en viss grad læring av tall, men det er først og fremst underholdningsverdien i spillet som overbeviser meg og barna mine. Med masse oppdrag hvor barnet må lære seg tastekombinasjoner, må også barnet reagere kjapt for å unngå farer som lurer.

Grafikken i spillet er bra med tegnet og animerte figurer vi kjenner fra BarneTV. I tillegg har spillet norske stemmer noe som gjør det enkelt å forstå for selv de minste barna. Du kjenner fort igjen stemmene fra de som vi hører på BarneTV. Dessverre kan noen av oppdragene bli litt for vanskelig spesielt for de aller minste, men med litt hjelp fra voksne vil barna finne ut at spillet er artig å spille.

Jeg har heller ikke her noen problemer med å anbefale spillet. Det er underholdende og aktiviserende for barna som lærer seg på en enkel måte å bruke tastaturet. I tillegg øver du reaksjonene som også er en fordel for barna. Alt i alt er dette et godt spill som passer alle. Selv min datter på ni år syntes spillet var bra og har kommet litt lengre enn sønnen min på seks. Minstemann har ikke spilt noe ennå, men har sittet og sett på de andre har spilt det og vært ganske så aktiv med å peke på skjermen.

Da jeg spurte om hvilke karakterer de ville ha gitt spillet, sa datteren min (som begynner å få god erfaring) at spillet var verdt en syver, mens sønnen min på seks ville ha gitt det åtte. Jeg for min del synes også at spillet var bra og at det fortjener en åtter. Det finnes mange gode barnespill og Franklin: En bursdagsoverraskelse er et av de. Takk til Gamefactory og K.E. Media for gode barnespill!

Intel Core 2 Extreme QX6850 3GHz 1333Mhz Socket LGA775, 8MB prosessor. EVGA 8800 GTX m/768MB DDR3 RAM overklokka versjon, 2GB 6400 RAM fra OCZ, Creative SB X-Fi Xtreme Gamer Fatal1ty Professional Champion Edition lydkort.

HQ