Norsk
Blog
Påskeidyll på Snåsa + tubekjøring!

Påskeidyll på Snåsa + tubekjøring!

Skrevet av Bernt Erik den 22 mars 2008 klokken 10:57

Denne påsken har på mange måter vært perfekt. Ikke bare har været vært på sitt beste med sol fra skyfri himmel nesten hver eneste dag. Selv om det har vært kaldt i skyggen (ned mot 7-8 minus) og ned mot 18 minus om natten, tar solen såpass godt at det blir varmt i solsteken. Derfor valfartet vi i går en gjeng solkåte personer opp i en skråning like i nærheten av der jeg bor. Der finnes bra med bakker og man har solen stekende til langt på kveld.

Vi var vel bortimot en 20 personer som møtte opp og med grilling av pølser, brødskiver, hamburgere samt annen kost, så var alt lagt til rette for en koselig dag opp i bakken. Per Anders aka Tassmuss hadde tatt med seg en tube (en stor slange fra en skogmaskin) som ble en populær farkost som fikk bra fart nedover bakkene. Selvsagt var barna mest fan av tuben og den fikk kjørt seg godt. Til og med Emil på snart tre år satt på tuben en rekke ganger på full fart ned de bratte bakkene. De mest modige var nok uten tvil Håvard, Kai Tore, Bjørn og Frank. De satte utfor den bratteste bakken mens to til tre personer skubbet de slik at farten nedover ble maksimal. Bjørn og Frank fikk den mest luftige turen og hoppet over syv meter før den ene etter den andre falt av. De så ikke så komfortabelt ut der de lå letter henslengt i bunnen av bakken. Heldigvis gikk det bra, men de bebudet at de ikke ville prøve dette noe mer. Kai Tore og Håvard som var noe letter, hoppet ikke like heftig og kjørte den ene turen etter den andre mens de gispet etter luft på turen nedover.

Vi var mange timer opp i bakken og tilbrakte mesteparten av tiden til å nyte solen i mellom kjøreturene på rattkjelker og tube. Noen hadde tatt med seg ski og benyttet seg av muligheten til å gå seg en rolig tur. Alle sammen koste seg og Ann Kristin var veldig flink med barna slik at de fikk en minnefull dag. Langfredag går over i historien som en dag med moro, koselige stunder sammen med slekt og venner samt en dag hvor vi ikke snødde ned eller måtte tilbringe inne. Takk til alle for en fin og opplevelsesrik dag!

Hva med dere? Hva har dere gjort hittil i påsken. Regner med at dere som bor på sør og østlandet har hatt et elendig vær. Kom heller til Midt-Norge - her har været vært unikt!

HQ