Norsk
Blog
Thorbjørn - mannen bak THQ Norge!

Thorbjørn - mannen bak THQ Norge!

Skrevet av Bernt Erik den 23 mars 2008 klokken 11:17

Som dere sikkert husker var jeg på et stort launchparty på Ricks Cafè i Trondheim den 4. mars. Mens jeg var der fikk jeg blant annet intervjuet THQs mann i Norge - nemlig Thorbjørn. Han er en meget sympatisk mann og elsker å spille spill (selvsagt det - han jobber jo for et spillselskap) og han var i sitt rette element på Ricks den kalde, forblåste kvelden på Ricks. Det hadde møtt opp en del som gjerne ville kaste et blikk på Frontlines: Fuel of War før lanseringen om to dager. Jeg hadde forberedt noen uformelle spørsmål for å finne ut litt om denne mannen jeg snakket titt og ofte med på MSN. Å jobbe for et spillselskap er jo noe veldig mange gamere drømmer om (inkludert meg) og derfor var det på sin rett å finne ut litt mer om Thorbjørns aktive spillkarriere.

Etter å ha fått Thorbjørn på enmannshånd, var vi nå klar til en rundspørring. Jeg fant frem DICE-boka mi og startet med å spørre Thorbjørn om hvor gammel han var (det er nå lov å spørre om alder eller hva?). Jeg tenkte med meg selv - han så jo uforskammet ung ut - sikkert yngre enn meg). "Jeg er 29 år" sa Thorbjørn og som jeg tippet - han var yngre enn meg. (begynner jeg å bli så gammel...?). Mitt neste spørsmål gikk ut på hvor lenge han hadde arbeidet for THQ. "Jeg startet vel i oktober 2006 og har jobbet der frem til i dag." I og med at han er en gamer, hadde jeg gjort klar noen spørsmål som går litt mer på spillingen hans. Mitt neste spørsmål var: Hva er ditt favorittspill gjennom tidene? Uten tvil - Sensible Soccer" Ahhh! Det er jo søren meg et av mine favorittspill også. Husker godt spillet og brukte mange hundre timer sammen med mine venner å spille Sensible Soccer på min Amiga 500.

I og med at Thorbjørn arbeider for THQ, måtte vi selvsagt spørre han om; Beste spill fra THQ? Thorbjørn svarte kort og godt Company of Heroes. THQ har mange fete spill og Company of Heroes er i mine øyne også et meget godt spill som på sin egen måte er unikt. Jeg hadde flere spørsmål klar og spurte han om hva som var hans favorittmaskin. Det er nok uten tvil Xbox 360". THQ kommer med mange store spill utover året og det er flere som til og med jeg ser frem til. Da jeg spurte om hvilket han så mest frem til i år, svarte Thorbjørn Saints Row 2 og det skjønner jeg godt. For det spillet ser veldig spennende ut. Selvsagt måtte jeg spørre han om hvilket annet spill han så frem til utenom spillene fra THQ og da glimtet det i øynene til Thorbjørn - "Hehe - FIFA 09" Ahh. Selvsagt burde jeg ha skjønt det - et fotballspill. Hans beste spillminne var jo Sensible Soccer. Etter litt småprat om hvorfor FIFA-serien var bedre enn Pro Evo, var jeg klar til neste spørsmål; Hva er ditt verste spillkjøp? "Det må være Arsenal Football Game til og med jeg syntes det spille var elendig. Dritt dårlig grafikk og lite muligheter samt et gameplay som sugde...

Med at Thorbjørn er 29 år, visste jeg at han hadde startet tidlig med spilling, var i grunnen mitt neste spørsmål litt målrettet mot dette; Når startet du å spille og på hva samt hvilket spill var det? " Det må vel være i 1986 da jeg spilte på en Commodore 64 og spillet var Great Gianna Sisters" Det spillet husker jeg godt. Det var Commodores svar på Super Mario Bros. Great Gianna Sisters var et spill bygd opp på samme måte som Super Mario Bros og i mine øyne like fett også. Mitt siste spørsmål som jeg hadde fikset var; Har du andre spillmaskiner? " Jepp, selvsagt. De jeg har er Wii, Nintendo DS, PS3, Xbox 360 og PC. Men jeg spiller nok mest på Xbox 360-maskinen min".

Jeg ble stående å småsnakke med Thorbjørn om Frontlines: Fuel of War og begge var enige om at spillet var bra. Jeg hadde tidligere på kvelden prøvd meg og fikk faktisk tatt ut noen med min dødbringende sniper-rifle i spillet. Det var rått og elsket måten spillet og våpnene var oppbygd. Nå gledet jeg meg bare til å komme meg hjem slik at jeg kunne selv få spilt det.

Thorbjørn har veldig god kontakt med Inge i Xgame og de vil nok i tiden fremover også finne på diverse ting sammen og mot høsten kommer også Saints Row 2 og da er det ikke utenkelig at vi på nytt er i Trondheim med et heftig launchparty. Senere vil jeg kommer tilbake med intervjuer av Kenny som også jobber for THQ samt vinnerne av den store Frontlines: Fuel of War-konkurransen.

Som jeg bestandig sier... Stay tuned for more...

Fotograf: Dominique med Kengro's kamera!

HQ