Norsk
Blog
Battlefield: Bad Company - Fett spill!

Battlefield: Bad Company - Fett spill!

Skrevet av Bernt Erik den 29 mars 2008 klokken 11:39

I mange måneder har jeg gått og ventet på Battlefield: Bad Company. Spillet som for meg skulle bli en ny opplevelse innefor slike spill hvor DICE har lovet oss over 90% ødeleggelser. Gleden var stor da jeg på mail kunne lese at jeg var plukket ut som beta-test person. Alle som har lest mine blogger vet at jeg er en stor Battlefield-fan og har brukt mange, mange hundre timer på spillserien. Sistnevnte spill som for øyeblikket får en kjærlig omgang er Battlefield 2142 til PC.

Det spesielle med Battlefield: Bad Company er at det ikke kommer til PC, men er kun et konsollspill. Ikke bare inneholder det en kompleks singleplayer-kampanje, men også en heftig online-del som DICE er kjent for i sine tidligere Battlefield-spill. Selve betaen viser kun hvordan online-spillingen blir og ikke noe fra singleplayer-delen.

Spent som en hane lastet jeg ned spillet og etter de første minuttene skjønte jeg at dette ville bli en unik opplevelse. Selv om jeg er en noob med kontroller mellom hendene og heller foretrekker mus og tastatur, så er det ikke umulig. For under min korte seanse i går kveld, fikk jeg både tatt ut et par personer samtidig med at jeg fikk kjørt både bil og tanks og dette fungerte like godt som det alltid har gjort. Styringen var enkel og krevde ikke noen doktorgrad for å få til.

Selve interfacen er veldig lik den vi kjenner fra de andre BF-spillene og man lærer seg fort hva man skal se etter. Spesielt bruken av kartet til venstre er noe man bør innlemme i spillingen sin først som sist. Man fanger også fort opp infoen om soldatens helse og hvordan det ligger an med ammoen. Viktig å holde øye med slikt, for dumt er det om man plutselig skulle gå tom.

Styringen var i og for seg grei, selv om jeg knotet en del med å få soldaten min til å løpe i rette strekninger, hoppe eller forflytte seg mer normalt som de andre på brettet. Gi meg mus og tastatur og jeg skal vise deg hvem som er sjef, men med kontroller blir jeg fort en skyteskive for refleksene og styringen er ikke helt top notch. DICE har klart å lage styringen fornuftig og knappesammensetningen funker godt. Om du ikke spiller så mye slike spill, blir du ikke skremt over å tilegne deg dette. For det er mange som spiller mer bilspill enn skytespill og for disse kan gameplayet bli litt mer komplisert (slik som for meg).

Grafikken er det beste jeg har sett i et Battlefield-spill. Her kan du sprenge deg igjennom vegger om du ønsker å ta en snarvei. Ser du en fiende i et kontrolltårn eller bak en mur, skyt med bombekasteren og du ser veggen eller kontrolltårnet forsvinne mens soldaten som skjulte seg havner på de evige jaktmarker. Detaljene er fete og animasjonene godt programmerte. Selvsagt skal jo spillet være bedre enn tidligere BF-spill og som forventet klarer DICE seg veldig godt med sin "påkostede" Frostbite-grafikkmotor. De har brukt mye tid på utviklingen av den og dette vises godt når det kommer til ødeleggelser og detaljer. Selv om det er en del grafikkfeil, så funker den veldig godt uten å sjenere alt for mye.

Lyden er også fet. Om du kjører en bil, kan du høre musikken spilles, men med en gang det skjer noe i rundt deg fades musikken ned slik at lyden fra kuler og eksplosjoner fyller luften i stedet. Stemmene, lyder fra omgivelser og musikken er noe jeg likte veldig godt og gleder meg stort til å se hvordan disse fungerer i singleplayer-delen.

Drømmen min har gått i oppfyllelse og et nytt Battlefield-spill har virkelig fått meg spikret til Xbox 360-maskinen min og nå venter jeg bare på at barna skal i seng og at madammen setter seg med dataen sin, for da danser musa på bordet og er kjapp til å slå på burken sin. Heftige kamper kombinert med store ødeleggelser fenget meg mye og selve oppbygningen av spillet gjorde meg mer enn imponert. Nå går jeg og venter på at spillet en gang lanseres og det skjer den 19. juni. Jeg har forlengst merket av dagen i spillkalenderen min - har du?

Bildene er tatt fra min seanse i går kveld

HQ