Norsk
Blog
Jeg har blitt utsatt for kupp!

Jeg har blitt utsatt for kupp!

Skrevet av Bernt Erik den 4 april 2008 klokken 11:14

Som noen av dere kanskje har merket dere, så har jeg vært utsatt for kupp igjen. Kuppet stammer fra noen slemme bakterier eller virus i magen som igjen har forårsaket oppkast og diare. Dessverre er dette ikke kun meg det gjelder, men hele familien. I går formiddag var turen kommer til meg og ikke mange timene etter var det madammen, så datteren min og i natt min yngste sønn. Vi har vel sovet et par timer i løpet av natten og formen er virkelig elendig for hele gjengen.

Greit nok at vi voksne får omgangssyken, for vi har mer kontroll, men når barna blir syke, da er det verre og skaper med arbeid for oss voksne. Etter å ha sendt nesten alt av sengeklær på vask samt rengjort senger og klær, så ser det ut til at det verste nå er over (ti kyss i taket og bank i bordet).

Bekymringen min er størst til madammen som har en baby i magen som også er avhengig av næring og nå er det ikke mange dagene igjen til terminen. Derfor kom denne omgangssyken til veldig dårlig tidspunkt. Heldigvis skal vi i kontakt med legen senere i dag, men er spent på hvordan det har gått med barnet. For det er ikke umulig at madammen kan bli sendt til sykehuset med tanke på lite næring til babyen. Madammen har også slitt med høyt blodtrykk samt masse vann i kroppen. Dette kan være symptomer på svangerskapsforgiftning. Derfor er det viktig å passe veldig godt på slik at det ikke blir noe galt med madammen og babyen.

Nei nå håper jeg at vi blir bedre og unner selv ikke min verste fiende dette. Men en liten trøst er det nå da og det er at alle sammen ble mer eller mindre slått ut samtidig og de som ikke har vært syke slipper å grue som om å bli smittet...

Dette er den tredje gangen vi får omgangen i huset i år og jeg tror at barna får med seg smitten via skolen. Vi er strenge på å ikke sende barna på skolen før 48 timer har gått fra de ble syke til de er friske. Men noen foreldre slipper barna sine litt for tidlig på skolen/barnehagen og da er sjansen større for at det blir en epidemi og igjen slår ut mange flere enn strengt tatt nødvendig.

Så mitt spørsmål, er om vi foreldre er alt for avhengig å få barna på skolen så fort som mulig slik at vi ikke taper arbeidsdager på å må være hjemme? Hvordan fungerer det hjemme hos deg. Har du måttet på skolen selv om du ikke har vært helt frisk eller har dine foreldre samme policy som vi at man skal være frisk?

Må bare beklage om jeg ikke får til å formulere meg godt nok, men har ikke lange stunden med søvn i natt

HQ