Norsk
Blog
Battlefield 3 - drøm eller virkelighet!

Battlefield 3 - drøm eller virkelighet!

Skrevet av Bernt Erik den 6 april 2008 klokken 11:12

For de av dere som er bombesikker på at Battlefield 3 kommer så må jeg starte bloggen min med å si at spillet dessverre ikke blitt annonsert ennå. Verken DICE eller EA har sagt noe offentlig som sier at en treer i deres meget, meget populære serie er på tur. Derfor er det også litt vanskelig å skrive om et spill ikke er blitt beskrevet ellet nevnt så mye om fra noen av de involverte.

Da Battlefield: Bad Company ble annonsert, var det mange som tenkte at dette var oppfølgeren til Battlefield 2142 og var treeren i serien. Men da det ble kjent at spillet kun ville komme til konsoll var det mange Battlefield-fan som ble skuffet, veldig skuffet - deriblant meg. Etter å ha lest side opp og side ned om det kommende Bad Company skjønte jeg i grunnen hvorfor. For det første var dette spillet spesiallaget for konsoll og i tillegg til en meget kompleks multiplayer-del som DICE er kjente for å utvikle, skulle vi denne gangen få oppleve en massiv singleplayer-del. For det andre ville DICE lage et Battlefield spill som førte konsolleierne inn lyset igjen etter det litt skuffende Battlefield: Moderen Combat.

Etter å ha vært med på beta-testen Battlefield: Bad Company er jeg ikke i tvil om at dette spillet kommer til å ruule på Xbox 360 og PS3. For de som er kyndige med kontrollen kommer dette spillet til å by på masseødeleggelser vi aldri før har sett i et slikt spill. Det vil bli lagt opp til samme rankingsystem vi er vant med Battlefield til PC i tillegg til meget store områder hvor spilleren selv kan utnytte til sitt potensiale hvor målene må gjennomføres for å kunne gå videre.

Grafikkmotoren i Bad Company er også spesiallaget for spillet og konsollene. Du kan faktisk ødelegge over 90% av ting og tang i spillet og om du skyter på bygninger, vil kun rammene av bygningene stå igjen. Dette gjør det veldig vanskelig om du er blitt oppdaget bak en vegg. Nå gjelder det å tenke annerledes enn før hvor en vegg var selve beskyttelsen.

Med denne grafikkmotoren i tankene, kan vi bare drømme om hvordan Battlefield 3 for eksempel ville ha sett ut for oss PC-eiere og spesielt for de som har en kraftig PC. Den 10. oktober i fjor la vi opp en nyhet som fortalte at Battlefield 3 var avslørt, men helt siden den nyheten har det vært uforskammelig stille rundt en treer og mange lurer nå fælt på hva som skjer. Jeg selv har flere ganger drømt om Battlefield 3 og dets potensiale. Selvsagt vil en treer komme, spørsmålet er bare når. Klart at DICE ikke vil si noe nå i og med at deres fokus og vårt fokus skal være på Bad Company som vil bli lansert den 19. juni.

Da vi fikk høre om Battlefield: Heroes, var det mange som lo og tenkte at dette var litt for barnslig til å føre Battlefield-serien videre. Men det jeg tenker er at Battlefield: Heroes er som et slags ventespill for oss som lengter etter Battlefield 3, for med humor, godt rankingsystem og heftige kamper vil Battlefield: Heroes gi oss god underholdning før Battlefield 3 viser seg. Grafikken i Heroes vil bli såpass enkel at selv de med små maskiner vil kunne spille det uten å oppleve mye lags.

Hva kan vi så forvente oss av Battlefield 3? Jo, det er faktisk en hel del. Ikke bare vil vi oppleve slagmarken på en helt annen måte. Vi vil for det første få se grafikkmotoren Frostbite's makt og potensiale. Ikke vil man nå kunne ødelegge nesten alt som finnes, men man kan utnytte dette enten ved å smadre bygninger med fienden i, eller lage seg selv dekning med å sprenge seg frem i omgivelsene. Trær som står i veien kan fort meies ned og i stedet for å gå omkroker er det bare å lade om bombekasteren og et lite hull i muren kommer til syne etter et velplassert skudd. I tillegg vil vi bli kjærtegnet med en detaljert verden hvor alle som kjenner Battlefield-serien kommer til å gispe etter luft. Lysbildet slik vi er vant til i Bad Company kommer virkelig til å vise sin prakt med flotte skygger og bakgrunner som får oss til å stoppe opp å tenke om dette er drøm eller virkelighet.

Med det nye spillet vil det høyst sannsynlig komme 8 nye brett med opp til 40 spillere på hvert lag (Nato/Mec) og at kampene vil finne sted i Midt-Østen. For de av dere som ikke likte Battlefield 2142 på grunn av robotene og våpnene, så kan vi trøste disse å si at det neste Battlefield-spillet trolig vil omhandle moderne krigføring.

Mens grupper (squads) og kommandører (commanders) er historie, vil spillet nå innføre "Battalions" som vil inneholde tre til fire grupperinger. Det vil bli fem spillbare klasser - snipere (jippiii), assault, ingeniører, medics, og selvsagt support. Videre vil det bli tilgjengelig over 48 kjøretøyer (24 for hvert lag), 34 forskjellige våpen (17 for hvert lag) og 22 opplåsbare for begge lagene. Totalt gir dette 56 våpen å velge i mellom.

Selvsagt vil det også ligge en del andre unlocks slik vi kjenner i Battlefield 2142 og her finner du beskyttelser, ny ammo, hjelmer, kamuflasje, samt andre snedige ting...

Noe vi Battlefield-spillere er bortskjemte med er den gode rankingen i Battlefield-serien og denne vil også gjøre seg gjeldende i Battlefield 3 hvor man klatrer i rangen som i moderne militær-system. Du vil kunne bygge opp din egen soldat etter ønske slik at du selv får et personlig preg når du er ute i felten. Det vil være muligheter for å filme sine heftige kamper på en mye enklere måte enn det som finnes i dag. Hvis du forventer å spille Battlefield 3 på Windows XP, må du allerede nå begynne å spare til Windows Vista, for spillet vil kun bli lansert til Vista om det nye operativsystemet har blitt bedre enn det er i dag.

Med andre ord, så har vi veldig mye å se frem til og klok som DICE er så vil vi garantert ikke høre noe om et kommende Battlefield 3 enten like etter release av Bad Company eller like før årets E3-messe. For at en treer er på tur, er nok 100% sikkert for med populariteten som alle de andre spillene i serien har hatt, skulle det bare mangle. Men om en oppfølger kun vil omhandle onlinespilling eller om DICE også kaster inn en singleplayer-kampanje som i Bad Company blir spennende å se.

Jeg er i alle fall spent som en hane og venter med lengsel etter mer info om et kommende Battlefield 3 og hva det vil inneholde av lekkerbiskener. Hva med deg? Har du noen tanker rundt et Battlefield 3 og hva er dine drømmer rundt et spill av en slik kaliber? Ville det ha vært en ide om en treer også kunne komme samtidig til konsoller og PC-er der hvor alle kunne ha spilt mot hverandre? Jeg kunne mer enn gjerne ha tenkt meg den tanken. For å spille med mus og tastatur er min lidenskap og jeg blir oftest slått sønder og sammen om jeg lurer meg til å spille med en Xbox 360 kontroller...

Hvis det dukker opp opplysninger om Battlefield 3, kan dere være trygge på at jeg holder gluggene åpne og kommer garantert til å skrive om det.

PS! Pr. i dag ligger jeg på en 85. plass som sniper av 235 000 spillere verden over

Bildet nedenfor stammer ikke fra Battlefield 3, men med en gang noe dukker opp, kan dere lese og se mer her på Gamereactor!

HQ