Norsk
Blog
The Suite Life of Zack & Cody - spill!

The Suite Life of Zack & Cody - spill!

Skrevet av Bernt Erik den 20 april 2008 klokken 10:13

Alle de som får inn Disney Channel har sikkert fått med seg denne populære TV-serien og selv undertegnede har sett et par episoder av disse litt oppfinnsomme krabatene som bor i toppen av Tipton Hotell sammen med sin mor. De lager mye bråk med sine krumspring og inne mellom er noen av disse påfunnene ganske sprøe. Barna elsker Zack & Cody og de prøver å få med seg hver episode. Jeg har andre ting å gjøre når serien går, men som sagt har jeg sett noen episoder og kan godt forstå at barna liker det de ser.

Nå har Disney Interactive Studio lansert et DS-spill med disse to urokråkene, men denne gangen driver de ikke gjøn med hotellpersonalet, men de må redde hotellet fra en internasjonal ring av spioner. Spionene har fått tak i planene på et ødeleggende våpen som kan gjøre livet surt for alle på Tipton Hotel. Målet ditt er å finne delene som er gjemt på hotellet og sørge for at de ikke kommer i de ondes hender. Zack & Cody må samarbeide på best mulig måte og med bruk av sine våpen, en kraftig støvsuger og tennisball-skyteren må de utforske alle etasjene i Tipton Hotel samt St. Mark Hotel og et spennende tivoli. De to sistnevnte har vi ikke sett så mye til i TV-serien. Derfor var det litt interessant å spille dette.

Selve spillet er på engelsk og dessverre ikke på norsk noe som gjør det mer vanskelig for mindre barn. Sønnen min på syv år hadde til tider problemer med å skjønne hva han skulle gjøre og her måtte jeg trå til med hjelp. Til og med datteren min på ti år hadde av og til problemer med å forstå det hele. Hvis jeg skal sammenligne dette spillet med noe, så må det bli Kim Possible: What's the Switch? Grafikken er veldig lik Kim Possibles spill og kan sammenlignes med Cellshadet grafikk. Detaljene er kanskje ikke like gode som i Kim Possible-spillet, men de funker. Å styre Zack & Cody går i grunnen greit og man kan bytte mellom disse to guttene for å komme til forskjellige plasser. Vi hadde sjelden problemer med å finne ut av spillets knapper.

Er det noe som jeg ikke ble spesielt imponert over, var lyden. Musikken var ikke all verden og det var heller ingen stemmer som sa noe, kun musikksnutter gjennom hele spillet som i grunnen ikke fenget meg og barna noe særlig.

Å gjennomføre spillet går greit for meg, mens barna har slitt en del. Men med god hjelp i fra meg klarte datteren min på ti år det, mens sønnen min på syv ga opp. Han ville heller spille New Super Mario Bros, noe som jeg skjønner veldig godt. I tillegg til hoveddelen av spillet hvor du skal redde Tipton Hotel fra ruin, finner du også en haug med minispill og disse var faktisk artige. Du kan også spille tre av disse minispillene mot en venn noe som gir en litt lengre levetid av spillet.

Som et plattformspill funker The Suite Life of Zack & Cody rimelig greit, men det hadde vært fint om spillet kunne ha kommet ut på norsk. Det vill ha gjort barna mindre avhengig av meg og jeg kunne ha anbefalt spillet til de litt mindre. Men nå blir det dessverre litt for vanskelig selv for sønnen min på syv år som ikke kan engelsk like godt. Styringen er god og er lik andre spill i samme sjanger. Men er du på utkikk etter et spill i samme bås, vil jeg heller anbefale Kim Possible: What's the Switch?, som er et mye bedre spill samt enklere å skjønne for de litt mindre barna.

Alt i alt er spillet greit nok uten å imponere og da jeg spurte om karakter, sa sønnen min på syv år; 6 og datteren min 7. Jeg for min del vipper mellom 6 og 7 for det finnes bedre spill fra Disney enn dette. Få spillet på norsk og karakterene fra oss alle tre hadde blitt høyere. Men barnevennlig er det og skal jeg anbefale en alder for spillet, så må ikke barnet være yngre enn 10 år før det vil få noe glede av det, om ikke må du som mamma eller pappa sette av tid til hjelp. Disney - kom igjen å lag spillene med norsk språk, det vil dere tjene på.

HQ