Norsk
Blog
Mr. Bean til unnsetning - barnespill!

Mr. Bean til unnsetning - barnespill!

Skrevet av Bernt Erik den 1 mai 2008 klokken 09:45

Alle kjenner Mr. Bean. Denne spesielle personen som hele tiden finner på sprelske ting og kommer fort opp i ubehagelige episoder. Alt sammen takket være Beans væremåte. Brautende, nysskjerrig, pågående og til tider dum.

Helt siden NRK begynte å sende Mr. Bean i beste sendetid har vi latt oss fange av mannens mange rare påfunn og morsomheter. Mr. Bean har vært på lerretet og på barnekanaler som egen tegnefilm. Så hva er vel mer naturlig enn at det blir lagd et spill basert på tegneserien.

Fra starten av tenkte jeg på at Mr. Bean kunne bli en artig opplevelse som spill, men dessverre etter hvert ble det hele litt for repeterende. Faktisk synes barna mine det samme. De ble veldig fort lei og ville heller spille New Super Mario Bros. noe som jeg ikke kunne si noe på etter selv å ha prøvd Mr. Bean-spillet.

Det er flere ting som gjør spillet litt mer middelmådig enn hva jeg hadde håpet. Som nevnt tidligere er det veldig repeterende selv om man har forsøkt å få med noen artige innslag som å slå hodet av noen muldvarper eller passe seg for jernrivene som ligger strødd på bakken, eller spraye ned biene. Dessverre fenger ikke disse tingene like godt som tegneserien på TV-en gjør.

For å ta det hele fra starten - spillet går ut på at du skal finne teddybjørnen som er blitt fanget av en skummel skurk som krever løsepenger, eller retter sagt 450 kattekjeks. Her må du gjennom Mrs. Wickets hage, den stinkende kloakken og til slutt havner du i skurkens eget skjulested nemlig fabrikken. Gjennom brettene må du passe deg for en haug av ting som gjør alt for å kneble deg. Biene stikker, diverse esker eksploderer, moldvarpene gjennomborer hagen, hundene skal mer enn gjerne bite deg og froskene kommer hoppende mot deg. Det gjelder å ha noen feberreaksjoner og man må tenke for å få flyttet på kassene slik at du kommer deg videre.

På din søken etter kattekjekser, finner du også diverse hjelpemidler. Alt i fra sprayflasker, stekepanner, piratkostymer, nøkler og pusselspillbrikker finnes tilgjengelig. Det gjelder å bruke tingene til rett tid, for uansett hvor du beveger deg finnes det farer som lurer. Hopp og sprett er gjennomgangstonen i spillet og det kreves både presisjon og god reaksjonsevne for å nå langt. Dessverre blir det hele litt for repeterende. Både jeg og barna gikk fort lei spillet og følte at det samme skjedde hele tiden.

Selv om utvikleren har lagt til noen minispill (slå ned så mange muldvarper som mulig samt legge et pusselspill) utenom historien, så gjør ikke det at holdbarheten blir så mye bedre. Nei, flere minispill, flere og kortere brett ville ha gjort spillet mer spennende og kanskje mindre repeterende. Jeg savnet også flere humoristiske innslag, for er det noe man kjenner Mr. Bean gjennom så er det nettopp det og le seg skakk i hjel.

Det er en ting jeg bare må legge til og som er en stor pluss i margen, spillet er på norsk og dette gjør at de fleste barna skjønner det uten så altfor mye hjelp av oss voksne. Jeg for min del måtte trø tell da sønnen min ikke skjønte hva man skulle med kassene, men da jeg visste hvordan det skulle gjøres, klarte han alt sammen selv. Underveis får du også tips på hva som skjer. Så jeg lovpriser med andre ord barnespill som kommer på norsk. For dessverre er det ikke så altfor mange spill som gjør det.

Alt i alt er spillet i og for seg greit nok og er man en tro Mr. Bean-fan, så kan nok dette være et bra kjøp. For i beste plattformstil skal du hjelpe Mr. Bean å få tilbake teddybjørnen sin og det sammen med hans venner og uvenner. Skal jeg være helt ærlig, kunne utvikleren faktisk ha gjort mer ut av tittelen, men nå er det ikke mer enn litt over middelmådig i mine øyne. Jeg gir karakteren 6. Sønnen min på syv år er heller ikke så entusiastisk over spillet og gir det 6 mens datteren min på ti likte det litt bedre og gir det karakteren 7. Med det håper jeg det selvsagt kommer flere Mr. Bean spill, men da med flere og mer varierende brett, flere artige påfunn fra Mr. Bean og igjen fortsett og lag spillene på norsk.

HQ