Norsk
Blog
Postmann Pat DS - barnespill!

Postmann Pat DS - barnespill!

Skrevet av Bernt Erik den 6 mai 2008 klokken 10:14

"Postmann Pat, Postmann Pat, med sin svarte og hvite katt. Alltid tidlig ute på sin postmanns rute, har han all posten med seg i sin bil". Dette er strofer som sitter inne fra min barndom med denne artige postmannen som hele tiden fikk andre oppgaver enn bare å levere posten sin.

Jeg har tidligere testet flere Postmann Pat-spill og har blitt positivt overrakset over kvaliteten. For det er mange spill basert på film og TV-serier som ikke på langt nær holder den kvaliteten som vi hadde tenkt oss og nettopp derfor er det gledelig å se at en del av dagens barnespill faktisk er gode for barna.

Intet unntak er det for dette barnespillet hvor man nok en gang får treffe de sjarmerende innbyggerne i den lille landsbyen Greensdale. Utvikleren har vært påpasselig og lagd et spill hvor vi bruker DS-en fullt ut med sine fete egenskaper. Selvsagt må vi bruke knappene, men vi skal også bruke pusten vår gjennom noen oppgaver jeg etter hvert kommer tilbake til. En annen ting som er meget positivt - spillet er på norsk og dette gjør at små barn til og med skjønner hva som skal gjøres. Med det slipper vi foreldre å måtte sitte slavisk og følge med for så å trø tell med hjelp. Trampeklapp for alle barnespill på norsk fra meg altså.

Selve spillet er bygd opp av en historiedel hvor barna må hjelpe Postmann Pat med forskjellige oppgaver. Den røde ledetråden i spillet er det store sykkelløpet som skal arrangeres i Greensdale og hvor det blir din oppgave å sørge for at den rette vinner. Hele historien er bygd opp av ti mini-spill og disse kan du selvsagt også spille når som helst utenom historie-delen. De ti mini-spillene består av alt fra å finne katten Miss, til å føre Postmann Pat trygt på veien. Du må legge pakker perfekt til bak i bilen (ligner litt på Tetris) samt stemple brevene på rett plass. Tilslutt skal du skal du delta i Greendales store sykkelløp og det avslutter spillet.

Utvikleren har lagd et enkelt grensesnitt med enkle menyer som gjør at barnet ikke trenger mye hjelp fra oss voksne til å finne frem. I tillegg til dette finnes en del beskrivende tekst samt tale på norsk. Dette gjør at små barn kan ha glede av spillet.

Grafikken er veldig enkel og slettes ikke noe som kan sammenlignes med for eksempel New Super Mario Bros, men bevares barna mine elsket den og da kan jeg vel i grunnen ikke klage. Styringen er også grei og med at du inne mellom må bruke pusten, beviser utvikleren at man også tenker på noen av de andre egenskapene DS-en har og ikke bare knappetrykk.

Dessverre er det en ting jeg savner med spillet og det er flere mini-spill, for selv om barna mine kanskje er eksperter i forhold til andre, så ble de veldig fort ferdige med spillet selv på den hardeste vanskelighetsgraden. Med flere mini-spill ville dette ha hevet spillet fra en brukbar karakter til en toppkarakter. For selv om mini-spillene finnes i historien, så hadde ikke utvikleren trengt å la alle mini-spillene være med i historien og heller hatt disse spillene som en bonus når de ordinære var gjennomførte. For med litt over en halvtimes spilling for datteren min på ti år, så kan man ikke gi en god
Holdbarhetskarakter. Selv sønnen min på syv år ble fort ferdig med spillet. For barn fra fire-fem år og oppover, så vil spillet gi noen utfordringer og gi litt lengre spilletid i tillegg bør vi sette av litt tid for hjelp til disse små barna.

Alt i alt er dette Postmann Pat-spillet godt, men med noen flere mini-spill ville det ha fått en karakter høyere opp på skalaen. Når jeg spurte datteren min hvilken karakter hun ville gi, svarte hun; 6 - årsak: Spillet blir litt for enkelt. Sønnen min på syv år ga spillet karakteren 7 og syntes brettene hvor man måtte bruke pusten var artig samt der hvor man måtte kjøre bilen til Postmann Pat var underholdende. Sønnen min på snart tre år fikk jeg som vanlig ikke noe skikkelig svar i fra, men det vil jeg nok få i de kommende årene hvis DS-en fortsatt henger med. Jeg for min del vipper litt mellom 6 og 7. Hadde spillet hatt flere mini-spill ville jeg uten tvil ha satt karakteren 8, men dessverre får det litt dårligere karakter på grunn av litt for kort holdbarhet. Men bevares, har du et barn som er glad i Postmann Pat og som ikke er eldre enn syv år, kan nok dette være et godt kjøp.

HQ