Norsk
Blog
17. mai for the gaming family!

17. mai for the gaming family!

Skrevet av Bernt Erik den 18 mai 2008 klokken 11:21

Å skrive en blogg om dagen i går er enkelt. For minnene sitter som støpt selv om det skjedde mye fint og underholdende!

Det hele startet med at vi våknet klokken 07:00 og hoppet opp av sengen til massiv rop av hipp, hipp hurra fra alle mann. Vi startet dagen med frokost og gjorde oss klar og vi foreldre gjorde oss klar til å pynte opp gjengen. Datteren vår på ti år skulle først ut i ilden. Målet hennes for dagen var å fremføre en tekst som omhandlet Henrik Wergeland på høyst sannsynlig Norges Eldste 17. mai minnesmerket. Her fortalte hun mens jeg kjørte henne at NRK skulle være der å filme. Hun gruet seg godt, selv om hun kunne teksten uten å bruke arket. Vel fremme møtte hun på en av venninnene sine og de gikk sammen opp til minnesmerket.

Så var det bare å kjøre hjem og gjøre klar nestemann. Det var sønnen min på seks år skulle møte opp på Vinje Skole kl. 09:30 og det var bare å skynde seg med å kle han opp i bunad. Etter å ha kjørt han ble det et aldri så lite pusterom før neste punkt på en hektisk timeplan kom. Vi skyndte oss, kledde på oss finstasen og dro til kirkegården for å parkere i fra oss bilen. Fortsatt skinte solen godt, selv om noen skumle skyer fra nord nærmet seg. Vel fremme ved Snåsa aldersheim, hoppet vi på toget og der kom vi i snakk med venninnen til madammen. Jeg kom i snakk med mannen til venninnen og det gikk praten i spill. Det ble snakket litt om Battlefield 1942 og selvsagt Battlefield 2142. Lik meg er han også en gamer og ha spilt veldig mye Battlefield 1942. Jeg sa at jeg gjerne ville ha han med i klanen min - Trønderbataljonen og han sa at han vurderte sterkt. Mens vi gikk i toget, begynte det søren meg å sludde og snø. Solen som hadde varmet oss tidligere ble plutselig borte bak de skumle skyene fra nord. Det vare bare å trekke godt på seg klærne og holde varmen. Heldigvis var det ikke så langt å gå før vi kom frem på torget i sentrum av Snåsa og var takknemlig for det. For turen ble veldig kald og sønnen min på syv år ville ikke ha på seg noen jakke da han dro hjemmefra tidligere på dagen, kom nå bort til med og hakket tenner. Han frøs godt. Kald om hendene fant vi ut at vi skulle dra hjem og hente litt varmere klær. Hvem hadde trodd at dagen skulle bli så kald. For i morgentimene var det sol fra nærmest skyfri himmel og de skyene som ga oss sludd og snø kom søren meg fort.

Vel hjemme kom Erling og Turid (sistnevnte er madammens tante) og plukket oss opp. Han ville kjøre oss til Vinje Skole hvor resten av arrangementet skulle foregå. Madammen og lille jenta vår gikk den siste biten i tog sammen med madammens søster og barna.

På Vinje Skole var alt gjort klart og jeg lo litt da jeg så at ting var gjort klart til å holde taler m.m. ute. Men latteren min ble fort gjort til skamme. For resten av tiden og ut dagen skinte solen godt selv om vinden var litt kald, så varmet solen såpass at det gikk an å være ute. Etter å ha spist 17. mai kake og sett at barna spiste den ene isen etter den andre, dro vi hjem for en liten hvil. Bokstavelig talt ble det en liten hvil på sofaen. Både jeg og sønnen min på tre år sovnet på sofaen hvor han lå i armene mine.

Da klokken var 16:00 dro vi til Brede. Vi var bedt på middag til mine snille svigerforeldre og alle mann dro av sted. Sammen med gjengen vår var også resten av slekta samlet og det vi spiste god grillmat og hygget oss godt. Barna hadde det moro som vanlig og løp og sprang både ute og inne.

Da klokken nærmet seg 19:00 kjørte jeg datteren min på 10 år. Hun skulle nemlig møte en av venninnene sine hjemme hos oss. For tradisjon tro kommer russen fra Grong Videregående Skole på Snåsa for å delta i borgertoget som går om kvelden. Datteren min og venninnen ville mer enn gjerne være med og da med mål å få tak i så mange russekort som mulig. Så dro jeg tilbake til gjengen på Brede. Vi ble værende der i ca. en time til før vi snudde nesen hjemover.

For å oppsummere dagen, ble det spist minst 15 iser, drukket flere flasker brus, samlet opp 81 russekort, gått i tog og hygget oss tross sludd og snø tidligere på dagen. Lille jenta vår (som ennå ikke har fått noe navn) var en fryd å ha med, hun sov mye og var veldig stille gjennom hele dagen. Ellers ble det ikke spilt noe som helst den dagen og jeg kan med mine egne ord si at dagen var veldig fin og koselig. En dag jeg kommer til å huske lenge. Takk til alle som var med på å gjøre dagen vår komplett!

Håper dere andre hadde det fint selv om mange av dere opplevde et dårlig vær med sludd, snø og regn!

Nedenfor ser dere noen bilder jeg har satt sammen!

HQ