Norsk
Blog
Josefine: Matterallyet - barnespill!

Josefine: Matterallyet - barnespill!

Skrevet av Bernt Erik den 20 mai 2008 klokken 12:44

Jeg bøyer meg i støvet over Krea Medie som igjen gir oss et Josefine-spill som er i toppen av hva man kan forvente av barnespill. Ikke bare er spillet nøye gjennomtenkt til den minste detalj, det oser kvalitet og fungerer perfekt om du er liten eller stor.

Hva er det som gjør at Josefine treffer så godt? Krea Medie har spunnet på en folkekjær figur som veldig mange barn liker og kjenner til. Om du er gutt eller jente har den lille gule kaninen Josefine et godt grep om oss. Hun er sjarmerende, søt og veldig flink til å underholde oss. Josefine-spillene har en egen magi som på en måte er vanskelig å beskrive. Hun bare treffer oss så grundig med sine krumspring, om det er å underholde oss i spill på skolen, på ferie, i dinosaur-land, i fornøyelsespark eller hvor det måtte være. Vi er fascinerte over universet Josefine tar oss med til og vi blir værende der til vi har gjennomført spillene.

Dette spillet er en del av en serie spill som er utviklet litt med tanke på undervisning i skolene. I serien finner vi Josefine - Mystery in London!, Josefine; Bokstav-jungelen, Josefine: Reisen til kroppens indre og nå dette spillet; Josefine: Matterallyet. Alle spillene er bygd opp slik at man skal kunne lære noe ut av å ha det moro fremfor PC-en eller Mac-en. Spillene er så pedagogisk riktige som det går an og perfekt for skolene.

Ikke bare kan vi foreldre være trygge på at barna våre koser seg fremfor PC-en, men vi vet også at de lærer noe av å spille Josefine-spill og ingenting er bedre enn det.

Matterallyet er bygd opp som et brettspill hvor fire spillere kan delta. Her kastes terninger som igjen gjør at du forflytter bilene dine. Når en av bilene har beveget seg ut ifra terningens øyne, kommer det en oppgave du må løse. Oppgavene kan stilles etter vanskelighetsgrad til de som er med og for en søskenflokk blir dette veldig moro. Men i og med at spillet også er utviklet til å bli brukt i skolesammenheng, kan like vel en liten klasse kunne ha det gøy med spillet og læreren kan etter endt spill gå inn å se hvordan barna gjorde det på de forskjellige oppgavene. Ut i fra det vet hun eller han hva elevene kan øve mer på.

Selve oppbygningen av spillet er perfekt og kunne ikke ha blitt gjort annerledes og grafikken er like sjarmerende som bestandig. Stemmene er selvsagt på norsk og et enkelt brukergrensesnitt gjør at selv de aller minste barna lett finner frem i menyer m.m.

Hvis du føler at spillingen går litt over stokk og stein, er det ikke noe i veien å selv bestemme hvor lenge dine søte små skal få spille via foreldrekontrollen i spillet. Dette er en fin ting, for når man spiller, går jo som alle vet, tiden veldig fort og plutselig er dagen omme.

Spillet kan spilles gang på gang og man hvis det er for enkelt den første gangen, ja så er det bare å stille opp vanskelighetsgraden litt slik at det blir en større utfordring.

Alt i alt er Josefine: Matterallyet et perfekt spill for hele familien og ikke kun barna. Er du glad i brettspill, ja så vil du finne ut at dette treffer dere perfekt. Jeg er nok en gang imponert over måten Krea Medie har lagd spillet og igjen klart å fange den magien Josefine utstråler - Takk til alle sammen mens vi nå gleder oss til å ta turen inn i kroppens indre i neste spill.

Datteren min på ti år likte spillet veldig godt og samlet sammen en gjeng venninner og spilte det vel og lenge. Da jeg spurte om hvilken karakter hun ville gi spillet svarte hun uten å blunke 9/10, mens sønnen min på seks år ville ha gitt spillet 8/10 grunnet at han ikke er så stor fan av matte. Han gledet seg heller til kroppens indre som er neste spill vi skal se nærmere på...

Ønsker du å nyte mer tid sammen med Josefine, så er det bare å klikke seg inn HER, så finner du mer moro med denne lille, gule søte kaninen og vennene hennes!

Spillet kjørt med;
Intel Core 2 Extreme QX6850 3GHz 1333Mhz Socket LGA775, 8MB prosessor. EVGA 8800 GTX m/768MB DDR3 RAM overklokka versjon, 2GB 6400 RAM fra OCZ, Creative SB X-Fi Xtreme Gamer Fatal1ty Professional Champion Edition lydkort, Cooler-Master Stacker 830.

HQ