Norsk
Blog
Foredrag om spill for videregående skole

Foredrag om spill for videregående skole

Skrevet av Bernt Erik den 26 mai 2008 klokken 11:48

Forrige uke ble jeg ringt opp av en gammel klassevenninne som lurte på om jeg var interessert i å holde et foredrag om spill. For i bøkene på skolen har elevene noe om spill og hva var vel mer naturlig enn å kontakte en som har holdt på med spill i en mannsalder tenkte lærerne på Grong Videregående Skole i Nord-Trøndelag.

Jeg var beæret om å bli spurt om noe slikt. Jeg elsker jo jobben jeg gjør og samtidig å tjene penger. Klart det er en attraktiv jobb for andre også. Men jeg skal ikke bare reklamere for jobben min i Gamereactor. Målet mitt er å fortelle litt om spillhistorien og hvordan den har utviklet seg til i dag. I tillegg tenkte jeg skulle snakke litt om hvordan et spill blir utviklet, fra start til slutt og her har Funcom og Art Plant vært veldig snille å sendt meg en del opplysninger samt en del artworks, skjermiser m.m. fra selve utviklingen av Funcoms Age of Conan og Art Plants Kaptein Sabeltann og grusomme Gabriels forbannelse. De har også sendt meg en del informasjoner om hvor mye resurser spillprosjektene har krevd og dette er noe jeg skal forkynne for elevene som skal høre på meg.

Jeg skal også ha med en haug med Gamereactor-blader slik at jeg får reklamert for oss i håp om å få inn flere Gamereactor-disipler. På slutten av foredraget skal jeg kjøre en konkurranse hvor de mest oppmerksomme kan vinne seg et par premier. Dette er noe jeg selvsagt sier i starten av foredraget, slik at så mange som mulig kanskje følger med i det jeg sier.

I følge min tidligere klassevenninne kommer det en del elever for å høre på meg. Jeg skal ærlig innrømme at jeg gleder meg stort, men jeg er også litt nervøs for at foredraget kanskje blir kjedelig, så jeg har brukt litt tid de siste kveldene å lagd noen powerpoint-presentasjoner. Jeg ser frem til å snakke om spillenes utvikling og selvsagt reklamere stort om Gamereactor!

Forresten, er det noe dere kjære lesere ville ha tatt med i et foredrag. Kanskje vil ditt forslag bli tatt med og selvsagt til ære for deg? Har dere hatt foredrag om spill og i så fall hvordan gikk det?

I den røde sirkelen ser dere skolen - kom ikke så veldig godt frem da...

PS! Har selv godt på Grong Videregående Skole og likte meg svært godt der!

HQ