Norsk
Blog
Sønnen min er en kremmer!

Sønnen min er en kremmer!

Skrevet av Bernt Erik den 29 mai 2008 klokken 16:37

Det er moro å se at sønnen min går i fars fotspor og mors for den saks skyld. For madammen kunne fortelle at hun plukket blomster som liten og solgte de mot noen kroner og jeg selger også, men da går det i annonser m.m. for Gamereactor.

tidligere i uka hadde sønnen min jobbet i skogen og sagd ned noen små trær. Selv om han er syv år, klarte han på en mesterlig måte få ned ganske så lange trær. Jeg er ikke en som sier at barna mine ikke får lov til ting og tang, men lar de heller få prøve seg. Selvsagt hvis det går på helsa løs, da først holder jeg igjen. I mine øyne er det viktig å la barna å lære seg bruken av redskaper som sag, hammer, skurejern m.m. Da vil de som større bli flink til slike ting. Å plukke i stykker ting er også en fin lærdom, selv om de sliter med å få det sammen igjen.

Men tilbake til vedhuggingen, i dag fikk han betaling for strevet. På sykkelen lempet han med seg en lite haug med ferdigkappet ved som han hadde gjemt bak garasjen og dro til en nabo litt lengre bort i byggefeltet vårt. Han var borte i fem minutter og da han kom hjem kunne han fortelle; "Vet du hva pappa, Mats (som er utrolig snill) kjøpte veden. Jeg sa han skulle få den for fem kroner, men hadde kun en tier, så jeg fikk det i stedet.". Glad og fornøyd ble han over å ha tjent seg ti kroner. Jeg og madammen lo og sa at han hadde søren meg kremmerånden i seg? Pengene fikk vi og puttet på sparegrisen slik at han kan kjøpe seg noe han virkelig har lyst på.

Har du gjort noe lignende som barn eller nå hvor du har lagd ting og tang og solgt det for penger. Forresten, er det noe du spare til for øyeblikket?

HQ