Norsk
Blog
Josefine og Bokstav-jungelen!

Josefine og Bokstav-jungelen!

Skrevet av Bernt Erik den 12 juni 2008 klokken 14:25

Jeg og mine barn elsker barnespill. Vi føler det er viktig at andre barn får vite om hvilke barnespill som er gode eller ikke. For dessverre i Norges land er det ikke så altfor mange som skriver om barnespill og dette er synd. Derfor er det godt å kunne bruke bloggen min til nettopp å gi informasjon om hvilke spill foreldre, besteforeldre skal kjøpe til sine håpefulle. For det er ikke enkelt å vite hvilke spill som inneholder det vi foreldre setter som krav til.

Et spill skal ikke bare være lærerikt, det må i aller høyeste grad også være underholdende og er det en serie som klarer begge disse bragdene på en fin måte, ja så er det Josefine-spillene. Det siste spillet jeg og mine barn har sett nærmere på er Josefine og Bokstav-jungelen. Spillet er en del av en serie på fire spill. Her finner du spillene Josefine: Matterallyet, Josefine - Mystery in London og Josefine og reisen til kroppens indre samt dette spillet hvor vi skal på jakt etter bokstavdyrene som har rømt. Ikke bare kan jeg anbefale dette spillet for barn i alle aldre, men dette kan faktisk også bli et viktig verktøy for læring på barneskolen. Her kan lærerne bruke spillet og se hva barna ikke kan og hva de kan via spillets eget overvåkningsprogram. Dette gjør det enklere å kunne bruke spillet i norskundervisningen.

I alle Josefine-spillene har utvikleren Krea Medie satset på en god historie som holder barna fanget i spillet. Josefine og vennene hennes kommer hele tiden opp i diverse oppgaver som må løses og dette ved bruk av læremetoder som barna i tillegg vil finne underholdende.

Josefine og Bruce var på farten med flypost og plutselig måtte de nødlande midt i jungelen fordi Bruce sovnet bak spakene. Uten å vite hvor de er, må de ta seg inn til stjernekikkeren Alfabeticus som bor i en liten hytte på fjellet. Han kan hjelpe til å forklare hvor de må dra for å komme til Glimmervik. Men før Josefine og Bruce får dra videre må de hjelpe Alfabeticus med å fange de morsomme alfabetdyrene som Alfabeticus var så uheldig å slippe fri. Dyrene har spredt seg utover hele jungelen og det er her du kommer inn som en god hjelper. Målet ditt er å samle disse alfabetdyrene slik at de kommer seg inn i alfabetboken. Bruce blir værende igjen for å reparere flyet, mens Josefine drar på oppdrag.

Selve hovedskjermen er enkel og barnet klarer lett å navigere seg til de enkelte oppgavene. Hele tiden får du forklaringer og dette gjør det veldig enkelt for selv de aller minste å skjønne spillets mål. Selve oppgavene kan løses med tre forskjellige vanskelighetsgrader noe som gjør at spillet får lengre holdbarhet, eller setter de litt eldre barna på prøve.

Du kan fange alfabetdyrene på to forskjellige steder og det er arenaen lengst til venstre og hos Sofus Livingstone. For å få tak i alfabetdyrene hos Sofus må du samle edelstener i diamantgruven. På edelstenene finner du bokstaver og til venstre får du en liten skjerm med en tegning av et objekt. Så er det bare å bruke bokstavene du fant og stave riktig ord til tegningen du ser.. Hos Bongo Bjørn må du samle opp urter. Disse urtene får du dersom du staver ordene i rett rekkefølge. Josefine må også kjempe mot et alfabetdyr om gangen og her skal man bøye substantiver eller verb slik at de får rett betydning. Nedenfor kan du et z-barometer og den som først får fylt opp z-barometeret sovner og har tapt. Med tre forskjellige vanskelighetsgrader finner man masse lærerik underholdning og hvis man er litt stor i hatten, kan man jo se hvem som får flest riktig svar på oppgavene.

Grafikken i spillet er som vanlig enkel og grei med fargerike tegninger og gode animasjoner. Stemmeskuespillet er bra og de som avgir sin stemme lever seg godt inn i rollen. I starten blir du også presentert for en ny alfabetmelodi og det skulle ikke forundre meg at noen begynner å synge den på skolen. Med musen styrer du alt på skjermen og det gjør at selv små barn klarer å være med.

Krea Medie har nok en gang imponert meg med et godt Josefine-spill hvor barna ikke bare lærer mye, men de underholdes også. Dette er veldig gode grunner til at vi foreldre bør kjøpe slike spill. For skolenes del, så bør spill-serien bli et viktig redskap til opplæringen i de forskjellige fagene og de kan også via overvåkningsprogrammet følge med på hvordan elevene gjør det i spillet med egne statistikker og grafer. I tillegg kan lærerne og foreldrene bestemme hvor lang tid barnet kan sitte - genialt spør du meg.

Nok en gang kan jeg anbefale et godt barnespill til foreldre, besteforeldre og lærere. For er det noe som er artig, ja så er det å kunne spille på skolen uten at læreren blir irritert over usunt spill...

Mer moro med Josefine finner du inn på Josefines egen nettside.

Når jeg spurte om karakterene fra mine barn var begge to enig i at spillet burde ha 8/10 noe jeg selv også er enig i.

Spillet kjørte knirkefritt med;
Intel Core 2 Extreme QX6850 3GHz 1333Mhz Socket LGA775, 8MB prosessor. EVGA 8800 GTX m/768MB DDR3 RAM overklokka versjon, 2GB 6400 RAM fra OCZ, Creative SB X-Fi Xtreme Gamer Fatal1ty Professional Champion Edition lydkort, Cooler-Master Stacker 830, Philips AMBX Premium Kit, SteelSeries 5Hv2, NEC MultiSync 20WGX2

HQ