Norsk
Blog
Battlefield Heroes i bare underbuksa!

Battlefield Heroes i bare underbuksa!

Skrevet av Bernt Erik den 18 juni 2008 klokken 14:12

For ikke så alt for mange ukene siden fikk jeg glede av å kunne være med på beta-testen av Battlefield Heroes. Selv om mine forventninger var skyhøye, var jeg klar over at dette spillet ikke på langt nær kunne sammenlignes med de Battlefield-spillene jeg er vant med i mitt daglige liv. Nedlastningen av spillet gikk i sirup (i hvert fall føltes det ut slik) og jeg ventet spent på å kunne legge inn et nytt Battlefield-spill. En ny æra var på gang og nå skulle mine fiender få smake bly i en humoristisk verden i tredje person.

Etter at nedlastningen var over kastet jeg meg på å installere spillet. Gleden var stor når alt det tekniske var over. Endelig befant jeg meg på nettsiden jeg lenge har besøkt, lest og studert nøye den siste tiden. Nå var tiden inne å kunne klikke på den store "PLAY NOW-knappen. Først må du konfigurer spilleren din og her finner du alt det du måtte ønske av personinnstillinger. Alt i fra hvordan du vil soldaten din skal se ut til våpen og andre egenskaper. Her bestemmer du selv.

Endelig er jeg ferdig, starter spillet og gjør meg klar til kamp. Å spille i tredjeperson er ikke noe jeg gjør så veldig ofte og var spent på hvordan dette ville gå. Men da jeg kom inn i spillet fant jeg fort rytmen og traff det jeg siktet på om det var kjøretøy eller soldater. Etter å ha spilt litt og gjort meg kjent med brettet, fant jeg ut at jeg søren sprang rundt i bare boxeren. Jeg hadde søren meg glemt å kle på duden og jeg er bra sikker på at de jeg spilte i mot fikk seg en god latter. Enn det! Glemme å ha på seg. Så tenk deg "meg" i boxeren med geværet i hånden - det hele måtte bare se komisk ut.

Oppbygningen til brettene er gode, selv om jeg følte det gikk litt lang tid å løpe til enkelte poster. Å få styrt kjøretøyene var også enkelt og krevde ingen doktorgrad.

Etter hvert som man klatret i gradene fikk man flere og flere egenskaper. Dette oppdaget jeg da en person plutselig forsvant i løse luften med en liten puff og en støvsky. Borte ble han og etter en liten stund kom han frem på en helt annen plass - genialt dersom man vil snike seg inn bak fiendens linjer.

Får du for mye skadet kan du også heale deg og det trengs inne mellom, for kampene kan bli veldig intense og krever at du enten skyter godt eller kan komme deg unna i en fart.

Da jeg var med på beta-testen, oppdaget jeg en del grafikkfeil samt at kameraet ikke var helt finjustert ennå. En annen ting jeg savnet var å kunne løpe litt fortere. Utenom det var spillet veldig sjarmerende og jeg gleder meg stort til det ferdige spillet lanseres en gang ut på sommeren eller høsten. Battlefield Heroes er gratis og vil kunne lastes ned fra denne nettsiden. En annen ting som blir spennende å se er det såkalte "matchmaking-systemet". Det vil si at du hele tiden møter like gode spillere og ikke "spillere" som kan spille mange titalls timer i uka. Er veldig spent på om dette fungerer godt i det ferdige spillet, for under beta-testen møtte jeg mange som var mye bedre enn meg...

Nedenfor ser dere meg løpe rundt i bare boxeren og tenker at de som så meg slik fikk seg en god latter. For de av dere som venter spent på spillet, så kan jeg si, dere har noe å glede dere til.

HQ