Norsk
Blog
Når naturen kommer inn på stua!

Når naturen kommer inn på stua!

Skrevet av Bernt Erik den 22 juni 2008 klokken 11:06

Som dere sikkert har fått med dere, så bor jeg og familien min på bygda og ikke langt fra skogen. Selv om vi bor veldig sentralt til på Snåsa (med ca. 2200 innbyggere) så har vi et yrende dyreliv. Alt fra grevlinger til rådyr har vært i hagen vår eller i nærheten av huset vårt. Til og med elgen var ikke lange biten unna.

I den siste tiden har vi opplevd at dyrenes verden virkelig har fått nytt liv og en liten bildeserie nedenfor ser du noen av de som vi har stiftet et litt nærmere bekjentskap med.

For ikke mange dagene siden fikk vi igjen besøk av kaje i ovnen og jeg måtte selv hjelpe ungen ut av ovnen og bort til vinduet. Selv når kaje-ungen hadde kommet seg ut av huset, så den ut til ikke å ville fly. Så jeg måtte bort til fuglen og etter litt kos og stryk over fjærene tok den til vingene etter å ha hørt sin mamma og pappa lage et skikkelig leven opp i trærne ved siden av huset. Jeg hadde på meg en utslitt vinterhandske da jeg hjalp fuglen ut av ovnen. Ville jo ikke bli hakket på.

Det er i grunnen moro å bo såpass på landet at dyrenes verden nærmest kommer inn i din egen stue. For et par år siden fikk vi besøk av en grevling på altanen vår. Den var på utkikk etter mat. Dessverre fant den ikke noe mat, men skoen til Markus fikk seg en tur med grevlingen. Vi fikk filmet dyret og den besøkte oss flere ganger den sommeren.

Hvordan er det med dere? Må dere til dyrehage for å møte "ville" dyr eller har dere selv et dyr som er litt utenom det vanlige? Jeg for min del har ett par edderkopper inne på kontoret mitt og disse lever så lenge madammen ikke oppdager de, da er det bye bye...

HQ