Norsk
Blog
Bernts nyhetshjul 25.06.08!

Bernts nyhetshjul 25.06.08!

Skrevet av Bernt Erik den 25 juni 2008 klokken 14:04

Det skjer hele tiden mye i spillverden selv om det er sommer og mange for lengst har kommet seg til stranden. Jeg for min del finner hele tiden noen nyheter som jeg synes er verdt å ta med. Noen nyheter er små, mens andre er store. Håper dere som vanlig setter pris på mine skråe blikk på spillverden.

StarCraft II lanseres den 3. desember?
Det er mange som gleder seg stort til StarCraft II lanseres og vi har i den senere tiden blitt presentert for den ene fete skjermisen etter den andre. Dessverre har vi aldri fått noen bekreftelse på når spillet skal lanseres. I det siste har det versert en del rykter på at spillet kanskje vil bli sluppet den 3. desember, men dette er ennå ikke bekreftet av Blizzard. Vi venter spent og om dette er sant, ville vi fått litt av en førjulsgave eller hva? Et eksempel på at dette ryktet kanskje stemmer er nettbutikkenes datoer; GameStop, Best Buy og Circuit City.

Battlefield 2 - ny patch under utvikling med nye brett
Battlefield: Bad Company lanseres om ikke mange timene og mange har forhåndsbestilt spillet. Nylig la vi opp anmeldelsen hvor du selv kan se det nye tilskuddet på stammen. For de som kanskje ikke er like interessert i konsollversjonen, er nå en ny patch fra DICE og EA på tur - v.1.50 og ikke bare vil patchen inneholde en del bugfikser, men det vil også høyst sannsynligvis bli noen nye brett.

Aion: The Tower of Eternity - fett MMORPG-spill på tur
Den senere tiden har alt handlet om Funcoms millionprosjekt og MMORPG-spill Age of Conan og i kjølvannet kommer et annet spill i samme sjanger som mange har holdt et lite øye til, nemlig Aion: The Tower of Eternity. Hvis du søker på spillet her på nettsiden, vil du finne en del nyheter samt en del skjermiser. Da vil du også skjønne godt hvorfor så mange venter på at spillet skal lanseres. Nå ser det dessverre ut til at de som venter med lengsel etter spillet, må vente ennå lengre. For de siste nyhetene sier at spillet høyst sannsynligvis blir forsinket til en gang i 2009. Vi har ikke fått noen bekreftelse på dette, men kommer tilbake om vi får kontra meldinger om en mulig utsettelse. Så inntil videre, kan vi ikke annet enn å vente, noe vi allerede har gjort en stund nå. Mer om spillet finner du HER.

Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots selger godt!
Det siste spillet I Metal Gear Solid-serien har blitt veldig godt mottatt av en samlet spillpresse og fått veldig gode kritikker. Vi var heller ikke dårlige og ga spillet en velfortjent nier (les anmeldelsen HER). Nå har vi fått tilbakemeldinger på at spillet også selger godt. I følge rykende ferske tall viser det seg nå at Snake allerede har sneket seg til over 1 million solgte eksemplarer i Europa og det i den første salgsuken. Jeg er imponert og sender en haug med gratulasjoner til både spillutvikler og spilldistributør.

Dreamlords: The Reawakening - gratis MMORTS-spill!
Det ble ingen suksess for det svenske MMORTS-spillet Dreamlords da det ble lansert for en stund siden. For de som trodde at det ville stoppe der, så kan de tro om igjen. For nå er Lockpick tilbake med Dreamlords: The Reawakening som er blitt lansert som et gratis spill og for de som synes dette høres interessant ut, ja så er det bare å gå inn på www.dreamlords.com.

EA vil kjøpe Take Two - koste hva det koste vil
I mai fortalte jeg at at EA for tredje gang på rad forlenget sitt tilbud på å kjøpe aksjer fra Take Twos aksjeeiere. Tidsfristen for tilbudet gikk ut forrige søndag, men etter at EA forlenget det enda en gang, har Take Twos styre kommentert det hele.
De fraråder enda en gang aksjeeierne å takke ja til tilbudet EA har gitt dem. Dette for at de fortsatt ser på ulike alternativer som de tror kan øke verdien av selskapets aksjer og dermed gi et bedre syn for hva aksjeeierne får gjennom tilbudet fra EA.
Det er mange som ikke håper EA skal få kjøpe opp Take Two og som mener det vil skade konkurransen i markedet. Hva tror du et evt. Slikt oppkjøp ville ha gjort med spillverdenen slik vi kjenner den i dag?

Tomb Raider: Underworld med innslag av Nordisk mytologi
Tomb Raider: Underworld vil bli lansert til Nintendo DS, PC, Playstation 2, Playstation 3, Wii og Xbox 360. Spillet vil faktisk ha innslag fra nordisk mytologi når man som Lara Croft søker etter en kraft som kan ødelegge alle sivilisasjoner.

Left 4 Dead lanseres i november?
Mike Booth som er prosjektleder for Left 4 Dead avslører i et intervju at spillet høyst sannsynligvis vil bli lansert den 4. november. Spillet der man skyter diverse ulike zombier alene eller sammen med fire kompiser er for øyeblikket planlagt lansert til PC og Xbox 360.

Mer nytt om Gears of War 2
I et nytt intervju med Gamepro avslører Cliff "kald meg ikke Cliffy B" Bleszinski et par nye detaljer rundt det kommende Gears of War 2 som han og resten av gjengen er i gang med akkurat nå.
Det er nå bekreftet en gang for alle at store deler av verdenen vil kunne skytes i stykker, men hvor mye det vil kunne brukes som en del av strategien vil Cliff ikke si noe om.
Det blir også bekreftet at Gears 2 ikke vil by på muligheten for å leke med sine våpen og figurer på lik linje med Call of Duty 4. Med andre ord kan vi kanskje ikke forvente oss et erfaringspoeng system. Til slutt ble det snakket om multiplayerdelen som nå utvides med fem mot fem kamper samt et langt mer balansert gameplay. Det vil si at man nå ikke vil oppleve skjevheter mellom våpnene og lagene.

GRFM: Avsnitt 3
I del tre snakkes det om Battlefield: Bad Company, Race Driver: Grid og vi får servert også en analyse av denne konsollgenerasjonens "plingelyd", som det heter på fagspråket.
Spillmusikk i programmet har vært etterspurt og her får vi en dose i hvert avsnitt den kommende tiden. Det nye redaksjonsmedlemmet i Sverige - Mattias Hegerius gjør sin entre på GRFM og snakker om The Bourne Conspiracy
GRFM - Avsnitt 1
GRFM - Avsnitt 2
GRFM - Avsnitt 3

Ultimate Carnage til PC i juli
Flatout: Ultimate Carnage som ble lansert i fjor sommer til Xbox 360 kommer den 11. Juli også til PC. Spillet vil ha full støtte for de funksjoner Games for Windows LIVE tilbyr, noe som innebærer en god del vannvittig onlinekjøring selv for PC-eiere.

Capcom linsensierer Unreal Engine 3
Capcom har nettopp annonsert at de har inngått en avtale med Epic Games om å lisensiere dere meget populære grafikkmotor Unreal Engine 3. Denne avtalen gjelder produksjon av et nytt unavngitt europeisk spill. Hvilket spill det er snakk om vites ikke pr. dags dato, men jeg holder alle glugger åpne etter mer info.

Skjermisene nedenfor stammer fra det kommende Call of Duty: World at War hvor det blant annet vil bli mulig med 4 player co-op!

HQ