Norsk
Blog
Bernts nyhetshjul 27.06.08

Bernts nyhetshjul 27.06.08

Skrevet av Bernt Erik den 27 juni 2008 klokken 16:09

Mer nytt om Spore Creature Creator
Hovedspillet Spore lanseres i september og mange har den siste tiden fått lov til å teste ut sine kreative evner med å lage mange merkelige vesener. Det å kunne lage sitt eget vesen har ført til mange artige kreasjoner, noe hermet etter litt mer intime kroppsdeler.

I dag fikk jeg inn en pressemelding som sier at smakebiten Spore Creature Creator er veldig populært. Faktisk har så mange som 1 million vesener lastet ned dette programmet og det etter den første uken ute i spillverden. Er ikke det imponerende så vet ikke jeg. Med andre ord, så kan faktisk Will Wright og EA smile stort over populariteten noe som sikkert vil gi klingende mynt når spillet lanseres den 5. September.

Ønsker du selv å prøve å mekke dine egne vesener, ja så er det bare å laste ned demoen via linken her; Spore Creature Creator Demo (190mb).

Jumpgate Evolution - meld deg på til betatest!
Har du hørt om utvikleren NetDevil? Ikke? Skjønner, faktisk var det denne utvikleren som stod bak online-spillet Auto Assault som dessverre var bra, men som ikke fikk nok tilhengere og måtte nedlegges. Nå prøver selskapet seg på noe annet enn fete biler med kraftig våpenarsenal. NetDevil har faktisk kommet langt i utviklingen av deres Jumpgate Evolution hvor dette online-spillet tar deg med til ukjente galakser med spektakulære kamper med store romskip. Utvikleren lover en masse utforskning, fet grafikk og tonnevis med muligheter i dette kommende MMO-spillet.

Nylig fikk jeg melding om å melde meg på betatesting og for alle som er interesserte, så er det bare å sende inn en søknad HER. Er du interessert, så må du være kjapp, for om ikke lenge vil denne sjansen til å gi din mening om spillet være borte. Da må du vente til en evt. demo eller det ferdige spillet er lansert.

S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky - detaljert action i stråleskadede Chernobyl
S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky er et FPS-spill som går i fotsporene til S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl som fikk 7/10 her i Gamereactor. S.T.A.L.K.E.R.: Clear Skyer basert på "Enn hva om" en andre ulykke på Chernobyls atomkraftverk virkelig skjedde, hva da? Spillet er lagd på bakgrunn av denne trusselen mot atomkraft og dets store ødeleggelser dersom ulykker i disse anleggene inntreffer. Som utvikleren selv sier det "Vi skal være forsiktige å tukle for mye med teknologier som kan utrydde oss som mennesker".

For de av dere som har spilt S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl, vil fort finne ut at den grafiske delen har fått en oppdatering i denne oppfølgeren og det kan sees på alle de fete detaljene som finnes i spillet. Den 29. august er det klart for S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky og det lanseres kun til PC også denne gangen. Nedenfor kan du se hvorfor jeg gleder meg til spillet kommer, for den grafiske delen er som du ser selv lekker.

Simbin feirer sin 5 år jubileum med gratis nedlastning via Steam
Hvis du er en lykkelig eier av Race 07, så kan du nå om du bruker Steam, kunne laste ned en tilleggspakke til dette meget realistiske bilspillet. Her får du blant annet en ny bane og bilene BMV 320si og Vauxhall Vectra VXR. Så hva venter du på? Har du spillet, kom deg på Steam og last ned denne gavepakken fra Simbin.

Frontlines: Fuel of War multiplayer demo kommer i Juli
Mars i år ble action-spillet og Battlefield-killeren Frontlines: Fuel of War lansert og det fikk mange tilhengere - deriblant meg. Men for de som ennå ikke har anskaffet seg dette spillet og som fortsatt vurderer, har jeg nå nettopp fått vite at en multiplayer demo til PC er på tur. I følge THQ vil denne demoen bli lansert i juli og for de som da ikke har prøvd det ennå, vil det bli en gyllen sjanse.

GRFM: Avsnitt #4
Hittil har vi fått hørt tre avsnitt fra den svenske gjengen i Gamereactor og jeg er kost meg godt. Nå kommer avsnitt nummer fire og Emil og Jonas har igjen okupert radiostudioet K103 i Göteborg. De har snekret sammet et nytt avsnitt av GRFM Gamereactor Radio 103,1.

I del fire av GRFM overbeviser Petter Jonas til å skaffe seg Metal Gir Solid: Guns of the Patriots. Våre svenske venner diskuterer også dårlige spill som kunne ha vært gjort bedre og de ser nærmere på Little Big Planet samt forteller litt om hvilke spillvåpen som hadde vært best praktisk i Emil Halls ... Hall.
I neste avsnitt vil våre svenske kolleger ha en påske-eggspesial hvor de snakker om spillhistoriens beste "easter eggs", det vil si gjemte hemmeligheter i spillene av utviklerne. Har du noen favoritter blant påskeeggene? Lytt på GRFM - underholdning slik du vil ha det!
GRFM - Avsnitt 1

GRFM - Avsnitt 2

GRFM - Avsnitt 3

GRFM - Avsnitt 4

Fable 2 i oktober?
Under et nytt intervju med Peter Molyneux skal han ha plottet inn oktober i sin skrivebok og det har selvsagt fått spekulasjonene til å svirre rundt omkring i spillverden. Han har tidligere hintet på at en mulig lansering ville skje når bladene på trærne var falt og han holder tydeligvis fast på dette. Hele opplegget er litt typisk Molyneux som ikke altfor sjelden er veldig entusiastisk med sine spill og gjerne avslører mer enn PR-folket har planlagt. Det gjenstår selvsagt å se og er det en mulighet at vi får høre en mer nøyaktig dato under årets E3-messe neste måned. Oktober er jo tross alt nærmere enn desember, så vi får krysse fingrene på at dette stemmer.

Nye Singstar låter
Nå når Singstar Vol. 2 er ute til Playstation 3 har Sony begynt å komplettere det hele med noen låter fra forgjengerne (om du ikke allerede eier de) samt en gjeng nye, friske låter. Låtene er allerede tilgjengelige sammen med øvrige PSN-oppdateringer. Norge er dessverre dårlig representert, men vi skal vel ikke klage med tanke på de låtene som nå er tilgjengelige, for her er det i aller høyeste grad noen gullkorn;
På engelsk:
A Flock Of Seagulls - "I Ran (So Far Away)"
Bros - "When Will I Be Famous?"
Coldplay - "Clocks"
Corinne Bailey Rae - "Put Your Records On"
Editors - "The Racing Rats"
Franz Ferdinand - "Do You Want To"
Franz Ferdinand - "Take Me Out"
Judas Priest - "You've Got Another Thing Comin'"
Lily Allen - "Littlest Things"
Marit Bergman - "No Party"
Mark Ronson feat. Daniel Merriweather - "Stop Me"
Morrissey - "Everyday Is Like Sunday"
Queen - "A Kind Of Magic"
Queen - "Breakthru"
R.E.M. - "Losing My Religion"
Ramones - "I Wanna Be Sedated"
Shayne Ward - "That's My Goal"
The Ting Tings - "That's Not My Name"
The Wombats - "Moving To New York"
The Zutons - "Valerie"
Warrant - "Cherry Pie"

På tysk:
2raumwohnung - "Melancholisch Schön"
2raumwohnung - "Nimm Mich Mit - Das Abenteuer Liebe Usw"
2raumwohnung - "Spiel Mit"
Blumentopf - "Horst"
Klaus Lage - "1000 Und 1 Nacht"


Call of Duty: World at War med støtte for Zapper
Treyarch har meddelt at Wii-versjonen av Call of Duty: World at War utvikles med Wii Zapperen i tankene. Ikke så altfor uventet og muligens gode nyheter for de som har zapperen og som vil bruke den til litt mer enn kun Resident Evil: Umbrella Chronicles. Du vil også i denne versjonen kunne gjennomføre spillet til Wii i co-op som er unikt fra det som kommer til de andre plattformene. Jeg krysser fingrene nå for at man kan bruke Wii-zapperen i det neste Call of Duty-spillet - det hadde vært fett.
En annen ting jeg tenkte jeg skulle nevne, er at nettsiden til spillet har blitt oppdatert og jeg anbefaler deg til å stikke innom www.callofduty.com.

Mer Battlefield for folket...!
I går var det klart for Digital Illusions superlekre Battlefield Bad Company til Playstation 3 og Xbox 360. De som har lengtet etter mer Battlefield har dels gratisspillet Battlefield Heroes å se fram til, men også tre helt nye spill i serien. Det første er tilpasset for det koreanske markedet der Digital Illusions samarbeider med koreanske selskapet Neowiz. På lik linje som Battlefield Heroes handler det om et spill som er gratis å laste ned og spille, men som kommer til tjene inn pengene via mikrotransaksjoner og reklame inne i spillet.

Dessuten utvikles det et nytt tradisjonelt Battlefield for konsoller. Et spill som skal ligne på de tidligere spillene i serien, slik som Battlefield 2 og Battlefield: Modern Combat. Det siste spillet er ennå hemmelig, men det er ikke en alt for vågal gjetning om at det er Battlefield 3 til PC man snakkero m her, selv om tittel eller plattform har blitt offentliggjort. Ben Cousins hevder at gratisspill online med alternative betalingsformer er fremtiden, noe som har slått til stort i Korea. Med totalt fire spill på gang og et som allerede har blitt lansert, er det helt klart spennende tider med Digital Illusions spillserie. Nå får vi håpe at våre drømmer går i oppfyllelse - for den serien jeg spiller mest er uten tvil Battlefield-serien. Hva med deg? Er dette gode nyheter?

Nedenfor ser du de aller siste skjermisene jeg har mottatt på mail fra utvikleren GSC og S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky. Jeg gleder meg stort til spillet lanseres og håper dere også synes dette ser fett ut.

HQ