Norsk
Blog
Hannah Montana: Music Jam - barnespill

Hannah Montana: Music Jam - barnespill

Skrevet av Bernt Erik den 29 juni 2008 klokken 11:08

Jeg er av den oppfatning at stort sett alle bør spill i en eller annen form. Om det er på mobilen, PC-en, håndholdt spillmaskin eller på konsoller. Om du er et lite barn, ungdom, voksen eller gamling (hvor det siste passer meg). Å spille gir deg ikke bare en fin opplevelse, men den holder i alle fall mine små grå i aktivitet.

Jeg har tre aktive barn som spiller (under begrensninger). De får selvsagt ikke lov til å sitte på timesvis mens solen skinner og vennene står på trappa og lurer på om de vil komme ut. Min mening er at spilling hjelper min barn til å bli med modne og lærer seg både språk og får bedre reaksjon av å spille. Mange foreldre ser dessverre ikke dette og er veldig skeptiske til at barna sine spiller. For å spille er læring og det på en underholdende måte.

I dag har Silje (10 år) sett nærmere på et spill som hun likte veldig godt. Spesielt med tanke på at hun er stor fan av Hannah Montana. Her i huset er også Markus og Emil også store fan av denne tennåringsjenta som er datter til Billy Ray Cyrus som jeg husker veldig godt med sangen "Achy breaky heart. Den melodien lå lenge på hitlistene - veldig lenge og ble i grunnen en landeplage selv her til lands. Datteren hans, Miley Cyrus har nå tatt over stjernestatusen og på Disney Channel serveres det den ene etter den andre episoden med musikk fra idolet.

Når Hannah Montana er på skjermen, sitter i alle fall mine barn samlet og koser seg. Selv skjønner jeg hvorfor og tenker på da jeg hørte på Billy Ray Cyrus og var fenget av musikken hans.

Nå har det kommet ut et nytt Hannah Montana spill som har fått undertittelen Music Jam og som tittelen antyder, skal du faktisk selv spille litt. Om ikke så altfor lenge kommer Guitar Hero: On Tour til DS og spillet som jeg og datteren min har sett nærmere på er en liten forsmak. For en del av gjøremålene dine, spesielt konserter og trening, må du selv spille og det skjer på den trykkfølsomme skjermen. Instrumentene du spiller på den nederste skjermen er gitar, trommer og bass. Her gjelder det å holde takten og spille rett, for hvis ikke taper Hannah Montana ansikt. En annen ting du også må passe på er å avsløre hvem Miley Cyrus /Hannah Montana er og dette krever en del klesskifte. Med en garderobe like stor som halve City Syd i Trondheim, er det ikke noe problem å finne seg stilige klær.

I tillegg til å spille låtene til Hannah, må du også stille opp på foto-oppdrag, gå på skøyter, snakke med dine venner samt løse dine oppgaver på den hjemmelige fronten. Alt sammen er lagt opp slik timeplanen må følges til punkt og prikke. I spillet finner du en haug med steder du kan dra til både som Miley og Hannah. I hjemmet kan du trene, på kjøpesenteret kan du treffe venner, se på klær, musikk m.m. På filmstudioet kan du ta opp videoer. Du har en rekke steder du kan besøke samtidig med at du løser oppgaver. Mens du blir mer og mer populært, ser du fanmåleren stige og det samme gjør vennemåleren.

Grafikken i spillet er i og for seg grei, selv om den ikke overrasker og kan sammenlignes med f.eks. New Super Mario Bros. spillet går i stilen som High School Musical spillet gjorde, noe som ikke er dårlig, men heller mer midt på treet. Det som overrasker meg mer er mulighetene samt måten utvikleren har lagt opp til bruk av den trykkfølsomme skjermen. Her skal de ha skryt, for det er mye du bruker den nederste skjermen til i dette spillet.

Musikken i spillet er på topp, i alle fall i følge Silje som fra før av digger den. Men hun kommenterte at det var synd ikke Hannah Montana sang noe på melodiene sine. Du finner heller ikke noen av de kjente stemmene i spillet noe som kunne ha vært med.

Selve spillet styres med stylusen og d-paden og dette fungerer perfekt og presenteres som det beste i spillet. Ikke bare er det enkelt, men det fungerer meget godt. En annen ting som kunne ha gjort spillet enklere for mindre barn, er om det kunne ha vært på norsk. For inne mellom må jeg trø tell og hjelpe Silje hvor det er ting hun ikke skjønner.

En annen ting som jeg også kan skryte av er holdbarheten. Nå har Silje sittet og spilt langt over ti timer og hun har vel kommet ca. 75 % ut i spillet, noe som gir spillet en høy holdbarhetskarakter. For som oftest har "barnespill" en veldig lav holdbarhet. Det kan man ikke si om dette spillet.

Skal jeg være helt ærlig er jeg faktisk litt imponert over hvordan utvikleren har klart å lage et like fengende spill på DS som serien er for mange. Du lever Hannahs liv både som artisten og som Miley og du får hele tiden enkle og krevende oppgaver. Hadde spillet vært på norsk, tror jeg Silje også ville ha skjønt mer og sluppet oversettelseshjelp fra meg. I tillegg tror jeg spillet ville ha solgt en god del mer med tanke på at foreldrene hadde sluppet og hjulpet til. For barn som går i andre og tredje klasse kan lese brukbart og da ville de ha skjønt en del av spillet bedre enn at vi foreldre må oversette det engelske språket i spillet til norsk. Utenom dette er det nå et greit nok barnespill og for de som er fan av Hannah, et spill Silje uten tvil kan anbefale. Markus (7 år) har også prøvd seg, men syntes det ble litt for vanskelig. Emil (3 år) har sett på at Silje har spilt og kost seg med det. Emil synes at musikken er bra.

Alt i alt, er dette er veldig bra spill som fenger og hvor utvikleren har sørget for god bruk av den trykkfølsomme skjermen. Jeg er fornøyd når mine barn er fornøyd, da vet jeg at spillet traff smaken deres godt og bedre enn det kan det ikke bli.

Silje ga spillet 8/10 og syntes spillet var veldig variert og bra!

HQ