Norsk
Blog
Den skjulte fare...!

Den skjulte fare...!

Skrevet av Bernt Erik den 5 juli 2008 klokken 18:31

Å henge opp klær på tørkesnoren etter at solen er forsvunnet bak horisonten kan være en tålmodighetsprøve. Spesielt hvis det skjuler seg en fare som du ikke kan se, men føle.

Med en gang jeg stakk snuten utenom døren, så jeg luften var sort. Det svinset store mengder av disse krypene jeg hater mest på jord - nemlig et lite insekt som er så lite at du nesten ikke kan se det, men biter som en villkatt. Jeg snakker selvsagt om knotten. I går hadde vi vasket tre vaskemaskiner med klær og når været er så godt om dagen, henger vi klærne ute til tørk. Men å henge opp klær ble en tålmodighetsprøve uten sidestykke. Jeg vet ikke hvor mange ganger jeg måtte slippe alt jeg hadde i hendene og nærmest løpe med halen mellom bena. Det bet, klødde og kravlet i hår, legger og ansikt. Ikke bare biter de når du er ute, men disse smådjevlene sitter jo i hår og overalt når du går inn også, så det bet en god stund etter at jeg hadde kommet meg inn.

At det skal være så mye av denne knotten irriterer meg, men dessverre er den vel en del av syklusen slik at man sikkert ikke kunne ha klart seg uten den. Ellers har hesteklegg, blending m.m. begynt å svirre i luften og disse biter også meget hardt.

Hva med deg? Bor du således til at også du opplever knotten på nært hold, eller er det ikke noen av disse insektene som irriterer deg?

Her kan dere lese mer om dette hersens insektet; Knotten, slik ser den ut

HQ