Norsk
Blog
VIRUS ALERT! Hva gjør du?

VIRUS ALERT! Hva gjør du?

Skrevet av Bernt Erik den 15 juli 2008 klokken 10:22

I går fikk jeg noe svineri på PC-en min. Ikke vet hva jeg hvordan det kom inn på min dyrebare PC eller hva som skjedde. Men en ting er sikkert. PC-en ble infisert med spyware og det poppet opp hele tiden beskjeder at jeg hadde virus inn på maskinen og at jeg måtte laste ned et program som skulle fjerne det. Jeg regner med at dette kanskje har skjedd deg en eller annen gangen eller kommer til å gjøre det, men at det skulle skje meg, var jeg søren meg ikke klar over. For er det noe jeg tar seriøst så er det å være sikret mot virus, ormer og annet dritt.

Men i alle fall, jeg fikk inn noe dritt og dette forandret på hele oppsettet av PC-en. På startmenyen forsvant alt utenom de programmene jeg nettopp har kjørt og hvis jeg trykket på min datamaskin via desktopen, så var både C: og D: borte. Med andre ord, "viruset" som rammet meg ville gi meg følelsen av å ha fått inn et skikkelig virus og at jeg måtte laste ned programmet som hele tiden spratt opp som paddehatter. Det siste du skal gjøre når noe slikt skjer, er å laste ned dette. For da vil programmer få full kontroll over maskinen din og åpne veier inn på den.

Det første jeg tenkte var at nå ble det visst formatering på meg. For med virus i mine øyne, så er det ikke annet enn formatering som hjelper. Men så ønsket jeg ikke å formatere maskinen min nå, for å få den opp å gå med de programmene jeg bruker, går det minst tre kvelder eller en hel dag og det har jeg ikke tid til nå. Jeg startet med å kjøre Nod32 med deep clean, så kjørte jeg ad-aware og håpet på at det ville løse problemet.

Deretter ringte jeg til Rozzoe (Roy Jacobsen) for å høre om jeg hadde gjort ting rett og så kom han med en anbefaling som fungerte som en drøm, nemlig å gå inn på www.hitmanpro.nl og trykke download Hitman Pro. Programmet er gratis og det vil søke igjennom hele arkivet av spywareprogrammer og bruke disse programmene til å fjerne det du har fått inn på maskinen. Hitman Pro bruker kun prøveversjoner av spywareprogrammene, men det er nok til å få fjernet dritten som har infisert maskinen din. Neste gang det samme skjer, gjør man det samme.

Men alt var ikke ordnet av Hitman Pro. Fortsatt manglet en god del av ting tang på de forskjellige menyene. Jeg kan noe om PC-er, men er fortsatt på langt nær utlært. Jeg ringte en annen venn som er guru på dette området, nemlig Wasp-GR (Jan Erik Halvorsen). Han har hjulpet meg før og er en kløpper på slikt. Han kom seg inn i systemet til PC-en og fikk ordnet slik at alt sammen ble som før. Både Rozzoe og Wasp-GR sparte meg for mye arbeid og en formatering, noe som jeg helst ville ha spart meg for akkurat nå. Det anbefales minst å formatere PC-en en gang i året, helst to ganger for å få en optimal PC.

Jeg vil takke Roy og Jan Erik for at de reddet meg fra formatering og jeg er evig takknemlig for å ha slike venner som de.

Hvis du opplever det samme og får inn dritt som ikke virusprogrammen ikke får bukt med, gå inn på www.hitmanpro.nl og last ned programmet, så vil i alle fall det fjerne dritten og du er kanskje spart en formatering.

Lykke til!

HQ