Norsk
Blog
Hvor blir det av Battlefield 3?

Hvor blir det av Battlefield 3?

Skrevet av Bernt Erik den 21 juli 2008 klokken 15:57

Så var E3 over for denne gangen og jeg må si meg litt skuffet over arrangementet. For i mine øyne var det ikke all verdens av gullkorn. Jeg savnet de helt store nyheten og en av tingene jeg gjerne ville ha hørt offentliggjort er Battlefield 3. Dessverre skjedde ikke dette og jeg måtte slukkøret innse at det ikke ble noen nyheter om dette spillet jeg ønsker med som mest.

Alle vet at jeg spiller aktivt Battlefield og spesielt BF2 og BF2142 har fått en kjærlig omgang opp igjennom de to siste årene som har gått.

Tidligere i år lekket det informasjoner om Battlefield 3 og hjertet mitt hoppet og spratt som bare det. Endelig ville vi få et spill til i denne fenomenale serien samt at den grafikkmotoren vi kjenner i Battlefield: Bad Company ville bli brukt i en oppdatert variant.

Alle kjenner jo til den fete grafikken i Bad Company og at man kan ødelegge så mye skaper en del utfordringer på slagmarken. Nettopp denne utfordringen ser jeg meget frem til i det kommende Battlefield 3 og har enkelte netter drømt om hvordan det ville bli.

Tenk deg at i Battlefield 3 vil det ikke lengre være sikkert å gjemme seg i hus og bygninger. Nå vil disse kunne sprenges til himmels og sørge for at de stakkars soldatene som befinner seg der blir med i dragsuget.

En annen ting jeg også i grunnen venter på selv om kanskje denne ønsketenkningen ligger litt langt frem, så er det en PC-versjon av Battlefield: Bad Company. Dette er ikke så mye jobb for Dice og lage en PC-versjon i og med at spillet er utviklet på PC fra utgangspunktet og konvertert til PS3 og Xbox 360.

Nei, jeg er fortsatt litt skuffet over at vi ikke hørte noe til Battlefield 3 på årets E3, men så tenker jeg også på at et spill som Mirror's Edge ikke blir lansert før i november og med et BF3 ville garantert ha fjernet fokuset på nettopp Mirror's Edge.

Når Dice neste prosjekt er på gata, forventer jeg å høre mer om et nytt Battlefield-spill. Om det blir en treer eller Bad Company er ett fedt, bare det blir et nyt Battlefield-spill så blir jeg glad.

Hva med deg - venter du på et nytt Battlefield-spill til PC eller er det andre spill som frister mer? Hva forventer du av et nytt Battlefield-spill?

PS! Her er noen rykter om et nytt Battlefield 3:

* Release summer 2009
* Powered by "Frostbite DX"
* Set in year modern day
* Will ship with 8 maps, each supporting up to 40-players per team
* Two playable factions, NATO and MEC (Middle Eastern Coalition)
* Same "ticket-based" gameplay style as before
* Maps are mostly urban, based in Middle East
* Squads and Commanders are present, introduced are "Battalions" which consist of three to four squads.
* Five playable classes; Sniper, Assault, Engineer, Medic and Support
* Will feature 48 different vehicles (24 for each faction)
* Will feature 34 different weapons (17 for each faction) and another 22 unlocks (for both factions), in total 56 different weapons.
* Other unlocks include different types of ammunition, body armor, helmets, camouflage and accessories.
* Possible public beta in "Winter 2009?
* Online stats tracking, awards and "real world ranks"
* "Soldier" feature, looks like MMO-styled characters and avatars
* Ranked servers will be available for resellers weeks before the game ships
* In-game replay and recording feature
VoIP, friends list, in-game IM-client and "extensive clan support"
* Built-in auto software updater
* Widows Vista and OS X
* Announcement and teaser trailer in January 2009.

HQ