Norsk
Blog
Kung Fu Panda - et godt "filmspill"

Kung Fu Panda - et godt "filmspill"

Skrevet av Bernt Erik den 23 juli 2008 klokken 16:02

Å lage barnespill er ikke enkelt alle gangene og spesielt når spillet baseres på en film med sammen navn, da slår piggene seg opp med en gang. Skepsisen over "film"-spill er stor og det har blitt utviklet en haug med spill som ikke har holdt mål og har gitt oss mer irritasjon enn glede. Derfor var jeg og sønnen Markus litt skeptisk da vi slo på Kung Fu Panda.

Det første som møter oss er en godt oppbygd interface hvor menyene er enkle å forstå. Det hele bygger uten tvil på filmen. Etter noen trykk hist og her, kommer vi oss inn i spillet. Overraskelsen er stor når vi oppdager hvilket kaliber spillet kommer i og grafikken, ja den kan man virkelig få frysninger over. Animasjonen, den tegnede grafikken, stemningen er unik på mange måter og vi blir i perioder slått ut av måten spillets oppbygning er. Selvsagt er dette et plattform/slåssespill og med alt det som hører til.

På vår vei finner vi både papirruller med knep, gullmynter (som kan brukes til oppgraderinger) og andre viktige holdepunkter som gir oss beskjed om hva vi skal gjøre. Alt sammen er sammenfattet slik at vi ikke kan gjøre noe feil og selve gameplayet hvor mesteparten av tiden er å slåsse mot fiender fungerer meget godt. Questene er også fine og krever ikke at du er en mester i å spille for å løse de. Det som kreves er en liten dært tålmodighet, god reaksjonsevne og flink til å hoppe på små, smale plattformer. Har du alt dette i deg, ja så er er spillet Kung Fu Panda midt i blinken for deg eller barna.

I Kung Fu Panda blir vi ført ut på et episk og handlingspakket eventyr hvor vi må mestre kampstilene til Po the Panda, den usannsynlige helten, læreren hans, Shifu, og de legendariske Kung Fu-mesterne, the Furious Five: Monkey, Tigress, Viper, Mantis og Crane.

Vi har vel kommet oss ca. halvveis og med 13 underholdende nivåer, vet vi hva vi har å kose oss med. Gjennom land, vann og luft er målet å bli Dragon Warrior og slå den ultimate fienden - Tai Lung.

Er det et spill jeg uten tvil kan anbefale for deg som liker slike spill eller om du har barn, så må det bli dette. Det er meget underholdende og tar deg med på eventyr fra filmen som jeg også vil anbefale. Nei, jeg er imponert over hva utvikleren Luxoflux har fått til med denne tittelen, både når det gjelder grafikk, lyd og stemning. Alt er pakket inn i et perfekt barnespill med slåssing og mye action. Hva mer kan vi ønske oss og nå skal jeg og sønnen min ut på nye eventyr i dette artige spillet.

HQ