Norsk
Blog
Totalt avhengig av DS og Wii!

Totalt avhengig av DS og Wii!

Skrevet av Bernt Erik den 28 juli 2008 klokken 12:39

Som dere for lengst har fått med dere, så er vi "The Gaming Family" og alle sammen spiller uansett alder (foruten Malin som såvidt har holdt et godt grep rundt Wii-kontrolleren). Det spilles mye og i sommerferien har vi ikke brydd oss særlig om regler, for det er jo tross alt ferie for ungene. Selvsagt når det er fint vær ute, så blir det mindre spilling, men når kvelden kommer og vi skal slappe av litt før det blir leggetid, så spilles det en god del til alles glede.

Emil ble tre år den 9. juni. Han begynner å ligne meg når det gjelder spilling som barn og er blitt totalt hekta. Han spiller mest på Wii (Mario Kart som han slår på helt alene uten at jeg trenger å hjelpe han) og DS (småspillene til Super Mario 64). For noen minutter siden kom han stablende med DS-en i hånda og sa at den ikke fungerte lengre og at batteriet var tomt. Han visste at jeg her på kontoret lader de håndholdte spilledippeduttene og nå ligger DS-en til ladning.

Han er blitt farlig flink til å klare seg med spillkonsollene. Til og med PC-en takler han veldig fint og spiller Moorfrog som om han ikke har gjort noe annet. Jeg er veldig imponert over hvor fort barna lærer seg elektroniske dippedutter og føler på meg at jeg om ikke lenge vil få kamp til døren i spill (noe jeg allerede har fått av Markus på syv år som slår meg i Super Smash Bros Brawl).

Ellers er jeg veldig glad for å kunne bevise at spilling ikke er usunt og hjelper mine barn til å tenke rasjonelt/enkelt i pressede situasjoner, får bedre reaksjon og at de blir flinkere i blant annet språk. Det er moro å se hvor fort de lærer seg å takle vanskelig spill for deres alder og at de uansett spill klarer å forstå hva som skal gjøres. Jeg er stolt over å være en pappa som kan bidra med denne opplæringen som mange foreldre synes er ufornuftig.

Det er sunt å spille og da selvsagt i begrensede former, selv om det har flytt litt utover i sommer...

Hilsen en pappa som liker at barna mine spiller!

Nedenfor kan dere se Emil på tre år spiller Mario Kart og Super Mario 64!

HQ