Norsk
Blog
Vanskelig start på skolen?

Vanskelig start på skolen?

Skrevet av Bernt Erik den 20 august 2008 klokken 10:29

Det er ikke alltid greit å starte på en ny skole og det kan ta tid før man rekker å bli varm i trøya. I starten kan alt virke litt vanskelig og man tror man har tatt seg vann over hodet. Kanskje går man ensom eller så har ferien gjort til at man ikke helt har fått opp tempoet. Det er heller ikke alle som klarer å få seg nye venner de første ukene og da føles det hele veldig ensomt.

Jeg har selv opplevd å startet på nye skoler og inne mellom har jeg også følt at jeg har havnet langt ned i dypet. Det man da må gjøre, er å klamre seg fast til de positive tingene som kommer. For før eller siden får du deg venner, takler skolearbeidet og skolen generelt. Det jeg brukte å gjøre var å ta opp et spillblad for så å lese i hallen eller på biblioteket. Dette tiltrakk som oftest noen og det gikk ikke lenge før at vi var flere som interesserte oss for spill. Med ett var plutselig vennegjengen et faktum.

Hvis du føler at du har tatt deg vann over hodet med ditt skolevalg, så fortvil heller ikke her. I starten er det lett for at du mister litt fotfeste, men etter hvert som du kommer inn i rutinene, begynner det hele å falle på plass. Tenk at nå skal du gjøre ditt beste og at dette skal gå bra. For før eller siden kommer du til ting du er god i - bare vent!

Det er søren meg ikke greit å være student og man opplever hele tiden utfordringer og disse kan løses. Det er bare å gi enkelte av utfordringene litt tid. Det er min erfaring. Med mine snart 36 år, så har jeg opplevd en god del og har blitt mye smartere (forhåpentligvis) av det. Ser ting litt svart ut, så varer ikke det for evig og har du et mål eller en glede å se frem til, så gjør det. For det er gulroten din!

Hva med deg? Har du opplevd å være totalt lamslått etter de første dagene på en ny skole, eller har alt sammen gått bra helt fra starten? For vi er jo forskjellig! Gjør ett eller anner "fornuftig" så vil dette garantert trekke til seg skuelystne og du vil få deg venner.

Lykke til alle dere som har startet på ny skole eller som er studenter!

HQ