Norsk
Blog
Er PC-en for dyr til å spille på?

Er PC-en for dyr til å spille på?

Skrevet av Bernt Erik den 4 september 2008 klokken 10:36

Nei, er svaret mitt noe som sikkert vil skape massive diskusjoner på at jeg tar feil. Tenkte nå etter en del familieære og BondeLANd-blogger å tråkke litt i et velfyllt ormebol med påstanden at PC-en slettes ikke er for dyr som spillmaskin. Selvsagt, om du skal ha det beste av det beste, vil en PC bli veldig kostbar, men for å komme på samme grafikk som en konsoll, så trenger man ikke det beste av det beste og slipper fort unna med en PC til rundt 5000,- med både bra prosessor og rimelig godt skjermkort.

Mange sutrer over at PC-en er så kostbar. Skal vi nå se; 4GB RAM kan du nå i dag få til i overkant av 600,-. Et bra skjermkort som kicker veldig mye får du fra 1000,- og oppover. En fet Intel prosessor får du til i overkant av 1000,-. Dette er produkter som gir deg mye for pengene. Prisene på PC-hardware har falt enormt den siste tiden og det gir grobunn for at PC-en som spillmaskin sakte men sikkert kan begynne å ta større markedsandeler fra konsollene.

Du får faktisk brukbare laptoper som kan spilles på for i overkant 6000,-, men dessverre for bærbare PC-er faller disse fort med tanke på hardware og den utviklingen en del av spillene har. En bærbar PC kan være veldig god å spille i dag, men i morgen er den for slapp i fisken. Her er det dessverre et lite problem for PC som spillmaskin så fremt man ikke har 15-20 000 kroner å bruke på en laptop da.

Det som mange vil påstå er at det ikke er like mange problemer med konsollene i forhold til f.eks. drivere eller andre problemer før man får startet opp spillingen. Slikt finner man ikke på konsollene og ordene "plug and play" blinker massivt mot pannebrasken. Klart, det beste er jo "plug and play" og jeg har opplevd mang en gang og ha fått problemer med å kjøre visse spill i forhold til samme spill på konsoll.

Men tatt i betraktning at man får bedre grafikk i PC-spill, så burde det appelere til mer PC-spilling eller hva? Er det andre faktorer som spiller inn for deg som spiller mer på konsoll enn på PC? Jeg er tro mot PC-en min, men liker også godt å spille på mine konsoller. Hva skal til for at PC-en kan ta tilbake det tapte i forhold til konsollene?

Nedenfor ser dere fullt brukbare spillPC-er for en billig penge og det hos Komplett.no?

HQ