Norsk
Blog

Josefine: Norge Rundt - barnespill!

Skrevet av Bernt Erik den 12 september 2008 klokken 13:21

I den senere tiden har jeg fått en del mailer, meldinger fra foreldre som har lurt om det snart kommer noen nye barnespill som de kunne kjøpe til sine søte små. Endelig kan jeg etter en litt stille tid på den fronten skrive om et nytt barnespill og det med Josefine i hovedrollen.

Denne gangen får vi bli med den lille gule og søte kaninen Josefine på en Norge Rundt-tur. Spillet er en del av serien Skolehjelp og som spesielt anbefales til barnehagene og skolene. Jeg har fra før av testet ut en del spill i denne serien og stort sett har jeg likt måten spillene har vært utviklet på. For læring er en viktig del og i disse tider skal man lære PC-bruk i veldig tidlig alder. Derfor kommer slike spill som et friskt pust i skoleopplæringen.

Josefine: Norge Rundt tar deg med land og strand i vårt langstrakte og barske land. Her får barnet lærdom i alt hva vårt land har å by på av severdigheter, byer, tettsteder, dialekter, norske havområder og øyer. Alt sammen er innpakket i en innholdsrik blanding som sørger for at barnet vil elske å dra på oppdagelsestur. Silje som er 10 år likte spillet veldig godt og har inntil nå brukt en god del timer på det. Hun sa at spillet var artig og lærerikt samtidig som det også var utfordrende.

Jeg har selv stått og sett på når hun har spilt spillet og fått et godt innblikk i hva som har vært hennes positive og negative opplevelser med spillet. Barnet har mange oppgaver som skal løses og det kan selv bestemme hvilken vanskelighetsgrad spillet skal kjøre. I tillegg kan du som forelder også bestemme hvor lenge barnet skal sitte med spillet i en egen "foreldrekontroll". Silje syntes spesielt det å kunne fly over Norge med en luftballong var moro. For her fikk hun hele tiden høre om alt det Norge hadde å by på. Noen ganger slet hun litt på det vanskeligste og jeg måtte hjelpe, men stort sett klarte hun alle oppgaver på en mesterlig måte.

Selve grafikken i spillet er enkel og i tegnet utgave noe som gjør at selv eldre PC-er vil kunne kjøre spillet knirkefritt. Jeg har alltid likt grafikken i Josefine-spillene dette på grunn av at det hele ser meget sjarmerende ut i tillegg til skarpe og klare farger med masse detaljer.

Lyden er selvfølgelig på norsk noe som gjør at de minste barna skjønner spillet. Selv om de kan slite litt med å forstå riktig alt, så kommer de langt på vei. Musikken er også fin og du skal ikke bli overrasket om barnet plutselig en dag begynner å nynne på noen av melodiene.

Spillet styres med piltastene, musen og mellomromstasten. Dette fungerer veldig godt og krever ikke så mye av barnet.
Alt i alt er det mye å lære i Josefine: Norge Rundt og et godt alternativ til geografiopplæringen som finnes på barneskolen i dag. I tillegg får barnet lært seg bruken av PC og dette er gunstig med tanke på den tiden vil lever i med datamaskiner overalt i rundt oss. Nok en gang har Krea Media utviklet et godt Josefine-spill og jeg er veldig imponert over denne spillserien som bare blir større og større og mer og mer innholdsrik.

Til dere foreldre som vil at barna deres skal spille. Kjøp Josefine og vit at barnet for det første har det moro med PC-en samtidig som det lærer seg mye fornuftig.

Da jeg spurte Silje om karakteren svarte hun at spillet var verdt 8/10. Den karakteren var jeg for så vidt enig i og passet godt på et nytt lærerikt og underholdende Josefine-spill.

HQ