Norsk
Blog
Josefine: Trygg i Trafikken - barnespill

Josefine: Trygg i Trafikken - barnespill

Skrevet av Bernt Erik den 21 september 2008 klokken 10:55

Nok en gang har jeg og min familie blitt sjarmert i senk. Nok en gang er det den lille, gule, søte kaninen Josefine som har klart det. Denne gangen skal hun lære oss å bli "Trygg i Trafikken". Dette spillet er en del av en serie som spesielt retter seg mot skolene her i Norge samt oss foreldre som ønsker at barna våre skal tilbringe litt tid fremfor PC-en. Jeg er i grunnen stolt over å ha en gjeng som Krea Medie som gir oss så mange gode og lærerike spill som de gjør med Josefine-serien.

Å bli trygg i trafikken er veldig viktig for barna våre som bruker mye av sin tid i nettopp trafikken. Det enten på tur til eller fra skolen eller venner for den saks skyld. Derfor er det viktig at man lærer seg å være like aktsom som vi fører skal være i trafikken.

Lære seg hva skiltene betyr, hvilken side av veien man skal gå eller sykle, hva vi skal gjøre om noe skjer osv. Dette er ting som man lærer i dette spillet og det på en meget underholdende og lærerik måte.

Som vanlig finner du tre vankeligehetsgrader og det er opp til barnet for hvor vanskelig spillet skal være. I tillegg finner vi foreldre en ting som heter "foreldrekontroll". Her kan vi stille inn tiden vi ønsker barnet skal spille spillet og det kan være lurt, for barn som voksne kan fort glemme tiden når man koser seg med spill.

Blant oppgavene du kan lære, er det "å krysse veien". Her må du gå til du finner en plass hvor man kan krysse veien. Følg med om det blir grønt som igjen gir deg lov til å krysse den farlige veien med masse trafikk. I oppgaven "Politibetjent" skal du svare riktig på en haug med spørsmål og her blir du premiert med trafikksikkerhetsmedaljen om du er riktig så flink. På din tur sammen med Josefine, møter du også på veiarbeid. Her skal du lære deg skiltene som finnes langs veien. klarer du mange svar, får du noe som heter "trafikkorden". En annen artig del i spillet er når du skal løpe til skolen og her gjelder det å holde øynene åpne for hindringer. Du finner mange artige og lærerike oppgaver som igjen gir barnet god underholdning.

Styringen foregår med musen og piltastene og det gjør det enkelt for selv de minste å spille. Til og med min sønn på tre år klarte seg rimelig bra igjennom spillet, men jeg måtte selvsagt fortelle han hvor han måtte trykke.

Det grafiske er alltid like sjarmerende og tegningen, animasjonen er fargerike og fine. Det er moro å se at utvikleren Krea Medie klarer å formidle en slik glede gjennom sitt arbeid hvor vi voksne bare kan nyte den underholdningen barna våre får samtidig med at de lærer seg viktig ting her i samfunnet.

Selv om det er tre forskjellige vanskelighetsgrader i spillet, så synes jeg det kunne ha vært litt lengre. For datteren min på ti år og den andre sønnen min på syv år gjennomførte spillet litt vel kjapt. Men trøsten min får være at de klarte seg veldig bra og visste en god del om det å ferdes i trafikken som fotgjenger.

Alt i alt er dette nok et godt barnespill som jeg selvsagt kan anbefale andre foreldre til å kjøpe for sine søte små. Ikke bare er det lærerikt, men det underholder barnet fremfor PC-en og noe mer enn det kan vi vel ikke forlange. Krea Medie har nok en gang lagd et godt barnespill og jeg er fornøyd, mer en det er det ikke å si.

Da jeg spurte min barn om karaktere var alle tre enige om en 8/10. Jeg for min del savnet litt mer av det gode og vil gi 7/10

HQ