Norsk
Blog
Rus av å spille...!?

Rus av å spille...!?

Skrevet av Bernt Erik den 19 oktober 2008 klokken 11:46

Å spille er vel noe nesten alle i Norge gjør for tiden og spesielt på denne tiden av året når det ene storspillet etter det andre ser dagens lys. Siste ut nå var Saints Row 2 og dets herligheter. Med dette som innledning hadde det nå være moro å vite hvor mange timer dere lesere spiller i uka. Jeg for min del spiller minst 15 timer pr. uke og spiller like mye konsoll som jeg spiller PC. Selv om jeg er veldig glad i PC-en, så går det mye på konsollene også. Inne mellom blir jeg så opplsukt at jeg glemmer tid og sted og da hender det at jeg må få en liten påminnelse på at nå er det på tide med noe annet enn bare spilling.

Barna mine derimot spiller vel mer enn meg selv om jeg prøver med hard hånd å holde litt kustus på spillingen. For det er viktig både med lekser, å være ute samt å delta på aktiviteter. Er det noe jeg ikke liker, så er det at barna blir sittende på timesvis å spille. Det er ikke godt, men å spille gjør også at barna får en mer variert hverdag hvor de lærer seg å koble av med noe som er moro, underholdende og lærerikt.

Det som er så godt med å spille, er at den får meg på andre tanker. Jeg får en slags rus etter å ha spilt og den kan sitte i kroppen min i mange timer før en ny dose må settes inn i en sulten spillkropp. Man får nesten samme rus som man får når man spiser sjokolade, i hvert fall er det den følelsen jeg sitter med. For meg er spilling mye bedre enn å se på TV, for der er man passiv. Når jeg spiller, sitter jeg ikke stille et sekund og hopper opp og ned mens jeg febrilsk kjemper meg ut av pressede situasjoner...

Hva med deg - hvor lenge spiller du og på hva bruker du mest tid på av konsoll eller PC?

HQ