Norsk
Blog
Red Alert 3 - mine første inntrykk!

Red Alert 3 - mine første inntrykk!

Skrevet av Bernt Erik den 6 november 2008 klokken 09:51

Jeg er en stor fan av Command & Conquer-serien og har brukt mye tid på denne meget populære serien. For ikke mange dagene siden ble Red Alert 3 lansert og selvsagt skaffet jeg meg spillet. Nå er jeg totalt hekta på spillet og det har blitt veldig små runder med andre spill og spesielt Battlefield 2142. Har brukt hver eneste del av fritiden min til å spille dette og har nå bearbeidet mine første inntrykk.

Spillet er akkurat hva jeg hadde forventet og litt til. Det er heftig, det har fet grafikk og er veldig variert. Selvsagt er spillet bygd opp på samme oppskrift som er blitt brukt i på alle de andre Command & Conquer-spillene, noe som ikke er noe negativt i denne sammenheng. Stemningen er nettopp slik man kunne forvente med heftig krigføring og massive angrep på hverandre. Den ene eksplosjonen etter den andre fyller skjermen og min råe latter er gjennomtrengende når jeg ser fiendens hovedbase gå opp i flammer.

Det finnes en god del nytt og spesielt det å få hjelp av en co-op spiller var noe jeg satte stor pris på. For i etterkant etter at spillet var lansert, har jeg nå fått minst 9 av mine venner til å kjøpe det og tiden fremover blir nok en del krigføring både med og mot hverandre. Jeg har lenge savnet en slik mulighet til å spille co-op og her skal EA få en fin rose i hatten. I tillegg til alle de finurlige tingene man kan bygge, bruke og utforske er fett. Grafikken er detaljert og balansen mellom de forskjellige kjøretøyene er godt utviklet. En annen ting som man må nevne er bruken av vannet og mulighetene som ligger der. Filmsnuttene er også veldig forseigjort lagd og jeg er like imponert over mellomsekvensene som jeg bestandig har vært. Savnet å se en fet avslutning for hvert gjennomførte brett da, for i de tidligere spillene var det som en liten gulrot for å komme seg igjennom brettet - bare det å se en bygning eksplodere i tusen biter eller se sine fiender innhyllet i flammer var noe som fenget godt. Når du er ferdig med brettet, får du ikke se noen avslutningssekvens og det er synd.

Alt i alt er spillet veldig bra og jeg er glad i spillet, men det er noen ting som gjør at det av meg ikke får noen full score. Det er litt for likt det vi har sett før selv om det er en del nytt som definitivt gir oss mer underholdning enn før. Men bevares, jeg anbefaler alle som liker Command & Conquer-spillene om å kjøpe spillet, for du vil garantert kose deg godt enten alene eller sammen med venner.

Hva med deg - hva synes du om spillet? Var det nøyaktig slik du ville det skulle være, eller er det også noe du synes mangler?

Spillet ble kjørt med en oppløsning på 1680x1050, 16x antialising, alle effekter på maks og jeg spilte med;

Intel Core 2 Quad Extreme QX9650 3GHz,1333MHz prosessor, Asus P5E3 Premium, Asus 9800GX2 m/1GB DDR3 RAM, 4GB Crucial DDR3 2000MHz, Creative X-Fi Fatality, NEC AccuSync LCD 22WMGX, Philips amBX, Hiper Anubis kabinett, Koss SB49 headset.

HQ