Norsk
Blog
Nedgangstider påvirker oss alle!?

Nedgangstider påvirker oss alle!?

Skrevet av Bernt Erik den 20 november 2008 klokken 02:37

Jeg har nettopp muligens hørt at hjørnesteinsbedriften her på Snåsas kanskje har gått konkurs. Jeg håper inderlig at det ikke har skjedd. For det ville være katastrofalt for Snåsas økonomi som fra før av hardt presset. Bedriften jeg snakker om er laftefabrikken Øverbygg som har hatt noen år med god økonomi. Øverbygg har satset stort og begitt seg utover å være en ren Snåsabedrift, beveget seg til både Sverige og på Østlandet. På sitt beste var antall ansatte opp i mellom 50-60 hvor ikke alle bor på Snåsa, men hvor nå mellom 15-20 mister jobben.

Hvis nå Øverbygg er slått eller blir slått konkurs, vil det få katastofale følger for en liten kommune som Snåsa med så mange arbeidsplasser. Det vil si at mange vil bli arbeidsledige, kommunen får ikke inn de inntektene kommunekassen sårt trenger og Snåsa vil slite med å få til et brukbart budsjett. Derfor er jeg nå veldig spent på hva morgendagen bringer. Det er nesten så jeg ikke våger å våkne i morgen med denne triste nyheten. Snåsa er en liten kommune og jeg kjenner mange som jobber på Øverbygg. Derfor har jeg også medfølelse for de akkurat nå. Jeg håper det finnes en løsning og at Øverbygg etter et år eller to fortsatt består og som kan kaste glans over Snåsa som en kommune hvor ting er mulig.

Ellers er det permiteringer og oppsigelser over en lav sko. Landet Norge sliter for øyeblikket takket være nedgangtidene i verdensøkonomien. Er dette noe vi selv kan noe for eller måtte det før eller siden komme et slikt "krakk". Vil dette påvirke flere enn bare meg og deg? Hvordan blir vi påvirket? Må vi belage oss på å kjøpe inn færre spill eller vil vi leve som normalt som om ingenting har skjedd?

Jeg er selv spent på hvordan alt dette vil påvirke oss og spesielt de som produserer de gode spillene våre. For mange av spillutviklerne/spillditributørene har tapt mye av økonomien sin i sine aksjer. Kan vi nå se at flere og flere spillselskaper slår seg sammen eller klarer de å holde seg til stormen er over? Vil de små selskapene klare seg bedre enn de store? Jeg har så mange spørsmål som kveiler gjennom hodet mitt at jeg tror jeg blir gal.

Det er nesten så jeg ville har fryst meg og familien min ned og våknet opp til en verden uten disse økonomiske bekymringene.

Nei, nå skal jeg ikke tenke noe mer på dette. Det er jo tross alt snart nattatid og jeg skal tidlig opp i morgen. Skal ikke ha noe mareritt heller. Får svinge over tankene på hvordan jeg skal komme med igjennom et vankelig brett på Red Alert 3 i stedet.

Hva med deg - hva tror du vil skje, vil nedgangstidene påvirke deg og hvordan?

HQ