LIVE
HQ
logo hd live | Harold Halibut
See in hd icon

Chat

X
      😁 😂 😃 😄 😅 😆 😇 😈 😉 😊 😋 😌 😍 😏 😐 😑 😒 😓 😔 😕 😖 😗 😘 😙 😚 😛 😜 😝 😞 😟 😠 😡 😢 😣 😤 😥 😦 😧 😨 😩 😪 😫 😬 😭 😮 😯 😰 😱 😲 😳 😴 😵 😶 😷 😸 😹 😺 😻 😼 😽 😾 😿 🙀 🙁 🙂 🙃 🙄
      Norsk
      Blog
      Populært foredrag om spill på GVS!

      Populært foredrag om spill på GVS!

      Skrevet av Bernt Erik den 21 november 2008 klokken 14:05

      I dag var dagen da Bernt dro oppover til Grong Videregående skole for å holde foredrag om spill. Jeg hadde samlet sammen litt informasjon og lagd meg noen powerpointpresentasjoner.

      Jeg ble godt mottatt av Bernt F. og resten av lærerne som hadde bedt meg komme. Å få snakke om spill er noe jeg definitivt liker og artig å få fyllt opp et helt audiotorium med interesserte elever som selvsagt ble fristet av premiene jeg hadde fått til foredraget.

      I starten snakket jeg litt om meg selv og presenterte meg for elevene. I tillegg fikk jeg snakket en del om Gamereactor og hvor store vi egentlig er. Etter presentasjonen fortalte jeg elevene at de måtte høre litt etter, for gjorde de det, kunne det hende at de fikk med seg noen premier på tur ut av audiotoriet. Både Pan Vision og Activison hadde sponset foredraget med premier og en liten gulrot er alltid artig å kunne gi ut til elever som følger med på det man sier.

      Etter presentasjonen av meg og Gamereactor gikk turen til konsoll-utviklingen og her ga jeg elevene en liten innføring om konsollenes utvikling fra de første til de siste og vi kom frem til at mange hadde prøvd en god del forskjellige konsoller opp igjennom årene. Etter dette snakket jeg om spillutvikling. Her fortalte jeg om det første "spillet" som kom i rundt 1940 og som ble kaldt for "Tennis for Two" med enkel strekgrafikk. Videre fikk elevene se en powerpoint over hvordan grafikken har endret seg fra Tennis for Two til Battlefield: Bad Company.

      Patriotisk som jeg er, tok jeg for meg spillene Age of Conan og Kaptein Sabeltann fra de norske spillutviklerne Funcom og Art Plant. Her var målet å bevise hvor store forskjeller det er på disse to spillene både utviklingsmessig, målgrupper og kostnader.

      Så ble det en liten seanse om sjangere og hvilke spill som var i hvilken sjanger. Også her kunne elevene veldig mye. Til slutt fikk jeg i oppdrag å nevne litt om hvordan man skrev en anmeldelse og hva man skal legge vekt på. Prosjektet til elevene er nettopp å skrive en omtale av et spill. Jeg måtte selvsagt ta med en ting som Carl Thomas blant annet skal ha æren for og det er at man etter å ha skrevet teksten, MÅl lese den høyt for seg selv. Da er det lettere å fange opp feil og tunge setninger.

      Underveis delte jeg ut premier til korrekte svar og jeg stilte spørsmål ut i fra det jeg hadde fortalt. I tillegg fant jeg opp noen spørsmål utenom også.

      Da jeg snakket med noen av elevene etter foredraget, kunne de fortelle at dette var et godt foredrag og jeg hadde en fin måte å få med meg elevene på. Lærerne var også enige om at dette hadde vært nok en suksess og jeg var glad for å ha tatt turen til skolen for å snakke om spill. Jeg fikk også delt ut en stor bunke med blader og håper nå at en del av elevene finner veien inn til nettsiden vår.

      Som en bonus, fikk jeg litt tid til å presentere noen trailere og da fikk jeg presentert Battlefield: Bad Company og Battlefield Heroes samt en snutt fra Mafia II. Hadde jeg hatt mer tid, ville nok flere spill ha blitt presentert, men neste gang jeg skal holde foredrag vil det bli satt av mer tid - noe som jeg synes høres bra ut.

      Så nå sitter jeg her glad og fornøyd over og fått til et godt foredrag om spill. I følge skolen blir det nok flere runder og jeg sier ikke nei takk til det.

      Takk til Grong Videregående skole, lærerne og elever for at jeg fikk lov til å komme - håper dere syntes dette ble bra!

      Ville du at skolen din hadde satset mer på læring om spill?

      Nedenfor ser dere den videregående skolen i Grong!

      HQ