Norsk
Blog
De tre beste norske barnespillene!

De tre beste norske barnespillene!

Skrevet av Bernt Erik den 23 november 2008 klokken 13:22

Jeg har opp igjennom mitt liv som aktiv gamer fått testet veldig mange spill og en sjanger som jeg er veldig interessert i er uten tvil barnespill. Det er viktig for barn å spille og det i tidlig alder. For med spill lærer barn å få bedre koordinasjon, bli bedre i språk, tenke rasjonelt, de øker reaksjonsevnen. En studie har bevist at barn som har spilt en del kommer seg bedre ut av pressede situasjoner enn barn som ikke har spilt.

Selvsagt er det ikke alle foreldre som er glade i at barna spiller og til en viss grad har de rett. For det er ikke like sosialt om man spiller spill og ikke leker med venner noe som er veldig viktig for barn. For mange barn vet dessverre ikke hva moderasjon er og minuttene man spiller blir fort til timer. Derfor er det viktig for oss foreldrene å finne en fin balanse. For i og med at barna lærer såpass mye med spilling i dag, er det viktig å slippe til de små håpefulle.

Jeg har fire barn. Alle barna foruten jenta på snart 8 måneder spiller. Selvsagt får de ikke spille hele tiden og jeg passer på å fordele spillingen utover uka. Jenta på 8 måneder har også gjort seg litt kjent med spill, men da med å kjenne litt på de forskjellige kontrollerne. Hun skal når tiden er moden også bli presentert for hva spill er og hvor viktig det er med en runde spilling.

Som dere vet har jeg testet mange barnespill og i denne bloggen tenkte jeg på å plukke ut de tre av beste norskproduserte barnespillene. For er det noe jeg er veldig glad for så er det at i dag kommer så mange gode og lærerike barnespill på norsk. Tidligere var ikke dette vanlig for spillutviklere og spilldistributører å lage spill med norsk språk. De mente at det kostet for mye å oversette barnespillene fordi de ikke solgte like mye som andre spill. I dag ser vi faktisk at barnespill selger mer enn vanlig hardcore spill og at det ligger mer penger i barne- og familiespill, noe du sikkert har lagt merke til med Buzz, Singstar, Lips, Josefine-spillene samt andre barne- og familievennlige spill.

For å starte på en tredjeplass finner vi et spill som overrasket meg enormt da det ble lansert. Variasjonen, stemningen og mulighetene var det som fikk meg og barna mine hekta. Spillet jeg snakker om er Flåklypa Grand Prix - Gullutgave. Dette var et spill som tok meg tilbake til Flåklypa-toppen og fikk meg til å mimre langt bak i tid til jeg selv var en liten pjokk. Spillet fikk mange tilhengere og solgte mye takket være spillets variasjon og underholdning. Lang tid etter at spillet var gjennomført gikk jeg og nynnet på strofene fra Flåklypa.

plass nummer to finner du et spill som i mine øyne faktisk banet vei for spill som ikke bare var på norsk, men hvor spillutvikleren hadde satset en god del på grafikk. Spillet jeg nå snakker om er Kaptein Sabeltann: Grusomme Gabriels forbannelse. Grafikken, gameplayet og variasjonen var kongebra og gjorde at barna måtte bruke både reaksjonsevnen, sine hjerneceller og sin utforskningsevne for å gjennomføre det. Spillet var stort og ga mye underholdning. Spillutvikleren Art Plant hadde lagd et spill i særklasse og kunne fort sammenlignes med spill som Ratchet & Clank og Crash Bandicoot. Jeg var ekstase. Art Plant har en lang merittliste med store barnespill og jeg er mektig imponert over hvordan de har klart å fange våre små håpefulle med spill som Jul i Blåfjell, Skomakergata og mange flere. Keep on going Art Plant.

førsteplass finner vi et spill som ble lansert i år og som i mine øyne pr. dags dato er det beste barnespillet ever. Spillet jeg her snakker om er Englekræsj. Det er underholdende, massivt og man lærer seg å bruke koordinasjonen, bedrer reaksjonsevnen og man må tenke før man utfører noe. I spillet finner du to engler som du styrer og disse har forskjellige egenskaper og det gjelder å velge riktig engel til rett tid for de mange forskjellige utfordringene. I tillegg, som noe nytt kan man i dette spillet bruke Xbox 360-kontrolleren og dette åpner for at styringen blir enklere for de av barna som er vant med å spille med denne kontrolleren. I tillegg har utvikleren Ravn Studio fått til fengende spill og med i samme pakke som spillet finner du en lesebok. Denne boken har her i mitt hus blitt flittig lest og barna har blitt glad i Englekræsj. Jeg er imponert over mulighetene som ligger i spillet og utvikleren har klart mesterstykket å holde barna i tømmene gjennom hele spillet. For som du sikkert vet, er barn til tider veldig utålmodige og ønsker forandringer hele tiden, men med Englekræsj, så blir de sittende til spillet er gjennomført. Ravn Studio er også en viktig aktør innen barnespill her i Norge og har også lansert en del gode barnespill de siste årene - noe vi foreldre er veldig glade over.

Så for å oppsummere topp tre for beste norske barnespill så finner spillene (i mine øyne);

1. Englekræsj
2. Kaptein Sabeltann: Grusomme Gabriels forbannelse
3. Flåklypa Grand Prix - Gullutgave

Jeg håper inderlig at det kommer til flere norske barnespillutviklere i årene fremover og det er flere som ligger høyt oppe og produserer gode barnespill. Her finner du spesielt Krea Media med sine Josefine-spill og både THQ, KE. Media, Atari, Microsoft og flere andre spillutviklere og distributører har barnespill på timeplanen. Dette lover godt for den kommende generasjonen gamere.

Hva med deg - er det flere barnespill som du synes utmerker seg? Når du en gang blir pappa eller mamma, vil du være like kresen som dine foreldre har vært eller er til spillingen, eller vil du gi barna dine full mulighet til å spille, selvsagt da i begrenset omfang?

Skjermisene nedenfor er tatt fra spillet Englekræsj

HQ