Norsk
Blog
Savner spill med split-screen!

Savner spill med split-screen!

Skrevet av Bernt Erik den 11 desember 2008 klokken 11:45

Jeg husker godt mine stunder med Toca Race Driver hvor vi kunne sitte fire personer å spille på samme skjerm. Husker godt hvor sosialt det ble. Nå i dag kan du også gjøre det samme med spill som Mario Kart Wii samt noen andre spill, men stort sett finnes det veldig få spill hvor man kan sitte på samme maskin å spille hvor skjermen deles i antall spillere.

Co-op er noe som har kommet for å bli og vel og bra er det, men her kan man fortsatt ikke sitte på samme maskin å spille og det er nettopp denne muligheten jeg håper spillutviklere kanskje tenker litt mer på. For å samles en gjeng å spille sammen er kjempemoro og man får til en mer sosial greie ut av det. Nå i dag hvor mange sitter med 40" LCD eller plasmaskjerm, er det ikke noe problem om skjermen blir oppdelt. Husker jeg satt med en 18" CRT-skjerm og spilte Toca, det fungerte råbra og vi som samlet oss hadde det forferdelig moro.

Så hva skal til for at spill blir utviklet med split-screen egenskaper (da selvsagt også med både online og co-op muligheter i spillet)? Hvorfor kommer så få spill med denne muligheten? Vil vi heller sitte hjemme på vårt eget rom å spille online eller co-op? Savner du muligheten til å spille spill i split-screen? Ønsker du flere spill med split-screen?

Jeg gjør i alle fall det og har en bønn til spillutviklerne om å lage spill med split-screen egenskaper slik at vi kan sitte en vennegjeng å spille sammen - det hadde vært moro det. Nå sitter jeg her og mimrer over den gode tiden da en del spill kom med denne egenskapen, måtte det i fremtiden komme spill som gir oss denne muligheten. Tenk deg siste utgave av Need for Speed hvor man kunne ha delt opp skjermen i fire hvor en spilte politi og skulle fange de andre tre som på død og liv skal komme seg unna lovens lange arm. Tror nok at spillet ville ha fått litt lengre levetid da. Hva med Race Driver Grid eller Colin McRae DiRT 2 hvor skjermen kunne ha blitt delt og flere kunne ha kjørt sammen - det hadde vært dritfett det!

Bildet nedenfor stammer fra klassikeren PitStop 2 som jeg brukte veldig mye tid sammen med min bror...!

HQ