Norsk
Blog
My Horse & Me 2 - hest for alle penga!

My Horse & Me 2 - hest for alle penga!

Skrevet av Bernt Erik den 16 desember 2008 klokken 12:36

I dag finnes det en haug med hestespill og stadig flere spillutviklere galoperer inn med det ene spillet etter det andre. Småjentene koser seg og nyter det store antallet hestespill som nå er på markedet.

Datteren min på ti år er hestegal og har flere ganger spurt om vi kan kjøpe en hest til henne. Selvsagt kan vi ikke det. Å eie en hest koster en god del penger samt at den krever en god del stell og trening. Her på Snåsa er det mange som eier hester og man kan om man vil søke opp de med hest og få seg en opplevelse sammen med dette firbeinte dyret. Dette koster selvsagt penger, men er interessen stor nok, så finnes det sikkert noen kroner som kan brukes på nettopp et slikt besøk til en stall for å ri.

Jeg tror nok det er mange småjenter som mer enn gjerne ville hatt en hest stående i garasjen, på loven eller i uthuset, men som ikke får lov av foreldrene sine. Da får man heller søke "hestelykken" andre steder og via de spillene som til nå har blitt lansert, er det store sjanser for å få mettet noe av behovet i alle fall.

Da datteren min en dag på Elkjøp så spillet My Horse & Me 2, var hun i fistel og lurte på om vi kunne skaffe det. Hun fikk viljen sin og nå i det siste har hun spilt og spilt My Horse & Me 2 til DS og er veldig godt fornøyd. Har flere ganger hørt henne si; "Se pappa - er ikke hesten min fin?", "Jippi - jeg klarte å vinne konkurransen!" samt en haug med andre kommentarer.

I spillet skal du selv trene, pleie og kose med hesten din. Du skal også passe på at helsen til hesten er fin og at den er klar til kamp når en konkurranse melder seg. Datteren min har brukt mye tid på spillet og i den senere tiden har hun gang på gang bevist at hun kan å passe på hester. Om hun hadde klart seg så bra med en virkelig hest er litt vanskelig å si, men hun har lært en god del knep og triks via spillet.

Animasjonene og grafikken i spillet overrasket meg en god del og pr. i dag har My Horse & Me 2 den beste grafikken jeg har sett i et hestespill hittil. Detaljene på både hestene og omgivelsene er fine og mange. Man får følelsen av at utvikleren har brukt litt ekstra tid på å få til et spill med god kvalitet. For det er ikke alle hestespillene som har dette og med den harde konkurransen er det viktig å få til noe som hevder seg over de andre spillene og det har dette spillet klart godt.

I starten slet datteren min litt, men det gikk ikke lange stunden før hun hadde full kontroll og skjønte hver eneste ting hun skulle gjøre. Her har utvikleren klart på en mesterlig måte og lagd et brukergrensesnitt som gir barnet god kontroll til både det å styre hesten samtidig med å gjennomføre både stell og pleie.

Jeg er veldig imponert over måten My Horse & Me 2 er blitt utviklet og måten spillet fanger spilleren både gjennom god grafikk, intuitiv styring og fin stemning. Datteren min har flere ganger sagt at dette er det beste hestespillet hun har prøvd og det beviser at utvikleren har gjort en god jobb. I tillegg til å bli underholdt, lærer barnet en god del om hest og det er en fin ting for de som er interessert.

Etter selv å spilt spillet litt, fant jeg fort ut at dette kanskje ikke var lagd for meg, men for småjenter som legger sin sjel til hester. Jeg fikk til en god del og lærte selv noen triks, stort sett passer nok dette spillet datteren min bedre enn meg. Hun vil ikke gi seg før hun har nådd målene hun har satt seg i spillet og det er jeg glad for.

Hva med deg - kjenner du noen som er interessert i hest? Eller har du selv litt hestedilla?

HQ