Norsk
Blog
Onlinespill  - er du avhengig?

Onlinespill - er du avhengig?

Skrevet av Bernt Erik den 20 desember 2008 klokken 02:14

Jeg har lenge tenkt på hvorfor i huleste World of Warcraft har klart å bli så populært med over 11 millioner spillere verden over. Jeg var jo en gang i tiden med på beta-testen av spillet og da fikk jeg fort følelsen av dette spillet ville ta tid og at det ville fenge stort. For meg er onlinespill nesten blitt som et commmunity å regne og som jeg selv har blitt en del av via spillingen av Battlefield-spillene. Klart, man kan ikke dele bilder, vise videoer, men det man deler ut er kuler, krutt, magi, fantasifulle vesener og fete sverd. Jeg har blitt totalt avhengig av denne "sykdommen".

At man kan bli så hekta på å spille online er helt utrolig, men for meg er det å kunne møte mine venner til kamp på nettet som frister enormt. Hvis jeg ikke får spilt online på noen dager, kommer faktisk abstinensen krypende som en slange. Jeg får nærmest skjelvinger over ikke å ha spilt online på en stund. Er onlinespillingen blitt som et narkotikum? Er det slik at vi bare MÅ spille online?

Hvilke signaler sender vi ut til spillutviklere og spilldistributører? Jo, vil vil spille online og at vi er avhengige. Klart Blizzard tjener godt på at vi er så avhengige og soper inn penger over en lav sko. Funcom som på langt nær ikke er like stor har fortalt oss gamere at de i fremtiden kun vil satse på onlinespill og ikke singleplayer-spill (det vil si at vi høyst sannsynligvis ikke vil se noe til et nytt "lengste reisen"-spill). Hvorfor er vi villige til å betale opp i mot 100 kroner pr. måned i f.eks. MMORPG-spill? Skulle ikke World of Warcraft ha vært gratis å spille? Vi må jo tross alt betale bortimot 500,- kroner for spillet og det før vi kommer online.

Hva med deg? - spiller du online og er du avhengig av det? Hvilke spill spiller du online? Betaler du gladelig penger for å spille online?

HQ