Norsk
Blog
Suksess for juletreff 2008!

Suksess for juletreff 2008!

Skrevet av Bernt Erik den 30 desember 2008 klokken 22:07

Tradisjonen tro var det i år som i fjor og året før der, der og der klart for et nytt Juletreff for ungdom fra 15 år og oppover her på Snåsa. Før om årene har det dette juletreffet vært preget av foredrag samt lett underholdning. I år var det snudd litt på hodet hvor ungdommen kun skulle underholde seg selv og andre. I år var også ordfører (Vigdis Hjulstad Belbo) og "kultursjef" (Kristin Østgård) bedt inn til kvelden. Begge to kom og kastet glans over et "prosjekt" jeg personlig synes er meget flott for Snåsa og ungdommen her i bygda. Mens andre kommuner rundt omkring i Norge sliter med å få plass til ting og tang for ungdommen, har Snåsa satset friskt på noe jeg selv er veldig imponert over. I et eget bygg (@lfa) hvor alle som har lyst kan se film, høre på musikk, spille og kose seg med hverandres nærvær.

På årets Juletreff var det Karen Støbakk (karsto her på forumet) som stod bak og jeg skal ærlig innrømme at hun hadde gjort et godt forarbeid til en trivelig kveld. Ungdommen møtte opp i hopetall og det førte til en fin stemning med spilling, musikk, webradio og god mat/drikke. Alt sammen skreddersydd for å presentere hvor godt ungdommen her på Snåsa har det for tida.

Selve bygget er perfekt for ungdom med fibertilkobling, eget "musikkstudio", webradio, bordtennis-bord, biljard-bord, projektor-rom/film-rom, samlingsrom med panoramautsikt over sentrum og Snåsavatnet samt at alt er lagt til rette for handikappede. Undommen har selv bidratt til design, inventar og innhold. Like før jul fikk vi klarsignal til å kjøpe inn en LCD-skjerm, Xbox 360 med utstyr samt en Wii med utstyr. Dette ble flittig brukt på Juletreffet hvor alle interesserte fikk delta på konkurranser som BondeLAN-gjengen stod bak. Til premier kunne de beste stikke av med trillekoffert fra Subaru, flere spill samt filmer. Til og med ordføreren og kultursjefen fikk kjørt seg godt den kvelden.

I kjelleren var det fin musikk med Torunn Støbak som sangfugl med en utrolig fin stemme. Rommet ved siden av satt Kent Are (Kengro) & Co med Radio Nowhere og sang med. Her Fikk de heldige med seg et artig show, god musikk og en gjeng som satset alt på humor og "litt på kanten" innslag.

Tilslutt vil jeg si at jeg er glad for det kommunen har gjort for ungdommen her på Snåsa og jeg vil rette en stor takk til Bjørn Ness ( leder for @lfa), ordføreren (Vigdis), kultursjefen (Kristin) samt resten av staben i kommunen for satsningen som er blitt gjort. Jeg for min del skal bidra på best mulig måte slik at vi får utnyttet de mulighetene som finnes på @lfa og legge til rette for aktivitter m.m. for Snåsa's ungdommer. Jeg gleder stort til å se hva kommende år vil bringe og håper på fortsatt stort engasjement fra Snåsa kommune.

Undertegnede måtte dra hjem tidlig for hjemme ventet svigers og de hadde kommet på besøk for en trivelig kveld, men fikk høre at årets Juletreff ble en kjempesuksess og det er veldig glad for. Takk til Karen Støbakk (karsto) & Co for godt gjennomført opplegg!

Hva har kommunen gjort for ungdommen der du bor? Føler du at kommunen satser godt på ungdom eller er dette en gruppe som har blitt glemt?

HQ