Norsk
Blog
Microsoft fikk forsprang pga. Sony...!?

Microsoft fikk forsprang pga. Sony...!?

Skrevet av Bernt Erik den 5 januar 2009 klokken 13:10

Hvem hadde trodd det? Ikke jeg i alle fall, men det har altså skjedd og dette bak ryggen på Sony som ikke visste noe.

De fleste vet at Sony benytter en spesiell Cell-chip utviklet av IBM i Playstation 3, men viste du at også Microsoft har nydt godt av denne chip-en i deres utvikling av Xbox 360?

Ifølge avsløringer i boken "The Race for a New Game Machine" skrevet av to IBM-teknikere ved navn David Shippy og Mickie Phipps, fikk Microsoft nemlig hjelp fra uventet hånd da de skulle utvikle og designe deres konsoll.

Cell-chippen er utviklet av IBM i samarbeid med Sony og Toshiba og det har hele tiden vært en del av avtalen at IBM kunne videreselge Cell-teknologien selv om denne primært var betalt av Sony. Hva Sony nok ikke hadde regnet med var at IBM under utviklingen av Playstation 3 også ga tilbud til konkurrenten Microsoft med adgang til visse deler av teknologien og ga Microsoft derfor et stort forsprang da Sony selv fikk problemer med utviklingen av Playstation 3. Man kan med andre ord si at Sony har vært med på å hjelpe deres største konkurrent til det store forspranget som Sony siden har hatt vanskelig med å hente inn.

Hva synes dere om dette? Feigt av IBM eller smart gjort for å tjene enda mer penger?

Takk til Mikael

HQ