Norsk
Blog
Jeg og Richard hjalp NRK i går!

Jeg og Richard hjalp NRK i går!

Skrevet av Bernt Erik den 15 januar 2009 klokken 10:59

Som dere sikkert har fått med dere for lengst har vi en person her på Snåsa som heter Snåsamannen eller Snåsakaill'n (Joralf Gjerstad). Han er blitt veldig kjent på bakgrunn av sine helbredende evner. Etter at boken om Snåsamannen ble lansert, har folk sendt brev, strømmet til Snåsa i håp om å få hjelp til sine plager. Dette har medført til at Joralf Gjerstad har fått opp til 6-7000 brev siden boken ble lansert. Med en alder av 83 år klarer ikke Joralf å hamle opp med alt dette, noe som er veldig forståelig. Tenk deg all den tiden som blir brukt til å åpne alle brevene. Nå vil Joralf ha fri og for en gang skyld kunne dra på turer sammen med kona med mer.

For et par dager siden ble det lagt opp til at folk fra land og strand kunne komme på Snåsa Hotell og la seg bli helbredet av Joralf (Helbredens hotell). Hvor mange som kom vet jeg ikke, men det ble hintet om flere hundre personer. I resepsjonen ble det lagt ut lister som folk kunne skrive seg inn på slik at de kunne motta sin siste behandling av Joralf.

Like før kl. 13:00 ble jeg oppringt av NRK 2 (Sveip) om jeg hadde et webkamera tilgjengelig noe jeg dessverre ikke har. Jeg visste at BondeLAN hadde et par liggende. Så ba jeg damen fra NRK om å ringe til Richard Christoffersen som satt med webkameraet. De lurte på om vi kunne hjelpe til slik at Sveip-sendingen kl. 17:10 ble en realitet. Her skulle Lars Sandvik (direktør for Snåsa Hotell) bli intervjuet og det skulle skje via Skype. Så da var det bare å røske med seg et Koss headset og komme seg nedover til hotellet. Klokken 16:55 var vi på plass - lastet ned Skype og gjorde alt klart til sendingen. Da klokken var 17:10 var alt klart og Sveip kunne gå på luften med Lars Sandvik i spissen. Det hele ble en suksess i følge NRK og de fikk et godt bilde samt god lyd (takket være Logitech og Koss sine produkter).

Under sendingen prøvde jeg å stille meg utenfor kameraet, men dessverre ble jeg fanget opp samt Battlefield-vesken min. Til venstre i bildet kan dere skimte meg som står og folder hender og prøver å gjøre meg så lite synlig som mulig.

Ønsker du å se innslaget - så er det bare å klikke seg inn her Snåsamannens siste arbeidsdag

Nedenfor ser dere noen bilder og på det første ser dere meg helt til venstre i et forsøk på å gjøre meg så usynlig som mulig, på det andre ser dere Richard som er inne å stiller i Windows, på det tredje ser dere noen få av de som ventet på å bli helbredet og det fjerde ser dere Hotelldirektør Lars Sandvik. Dette var en av de få sekundene han kunne sette seg ned!

HQ