Norsk
Blog
Vi blir angrepet av nytt skummelt virus!

Vi blir angrepet av nytt skummelt virus!

Skrevet av Bernt Erik den 21 januar 2009 klokken 12:11

Jepp, for øyeblikket blir vi dessverre det, til og med uten at vi aner det. Et nytt stort virus har gjort sin innkomst på mange millioner PC-er verden over. For ikke lenge siden tettet Microsoft igjen et megahull i Windows. Hullet som ble tettet igjen kunne la virus komme inn på maskinen bare ved å være tilkoblet internett.

Dessverre er det mange som ikke oppdaterer seg og dette medfører at slike virus spres over alle hauger og infiserer maskiner over en lav sko. Det første du skal gjøre er selvsagt å oppgradere Windows med de "updates" som dukker opp. Så skal du sørge for å ha et godt virusprogram som kan ta noe av elendigheten. Har selv opplevd at virusprogrammet ikke har hjulpet, men stort sett går det bra.

Dette viruset som alle virusselskapene snakker om er Conficker. Viruset har ikke gjort noen skade, men maskiner har blitt infisert likevel. Mange tror at dette viruset kun er en forsmak på hva vi har i vente og at viruset ikke var planlagt i å gjøre noe skade nå, men at de som har programmert viruset bare ville sjekke ut "mulighetene". Deretter regner virusselskapene at de som lagde viruset vil selge det til kriminelle som vil utnytte det maksimalt.

Jeg hater virus på PC-en og irriterer meg at noen kan være så ondskapsfull å lage slike ting. Måtte de få svi selv en gang...

Hvordan er det med deg? Er du godt sikret mot virusangrep og hva bruker du for å sikre deg?

HQ