Norsk
Blog
Blir vi ført bak lyset...eller?

Blir vi ført bak lyset...eller?

Skrevet av Bernt Erik den 2 februar 2009 klokken 14:15

I de siste årene har miljøforkjemperne sagt at vi er på god tur til å ødelegge klimaet og at vi må betale dyredommer for å redusere utslipp og ta bedre vare på klimaet vårt. Forskere hevder at temperaturen har steget mye de siste tiårene og at vi går mot en varm tilværelse hvor både kraftigere uvær, tørke og mindre snø vil skje.

Det er viktig vi gjør noen grep nå og hvor vi kan begrense de allerede skadene som har skjedd på klimaet sier forskerne.

Jeg skal ærlig innrømme selv at jeg følger med på det som skjer i denne sammenhengen og følger med været med argusøyne. Selv har jeg ført værstatistikk siden 1987 og i mine notater har temperaturene vært veldig varierende. I fjor falt faktisk temperaturen nærmere 1 grad i gjennom hele året og det er mye med tanke på at temperaturen faktisk skulle gå opp. Faktisk gikk tempen ned med hele 1 grad rundt på hele jordkloden i fjor noe som er mye. Dette har sammenheng med El Nino og LA Nino - les mer om disse fenomenene her; El Nino og LA Nino.

Disse fenomenene sørger for stadig varisjoner i klimaet her på jorden.

I helgen leste jeg om en vulkan i Alaska som er nær et utbrudd. Hva nå om utbruddet blir veldig kraftig. Da vil store mengder aske komme opp i atmosfæren og sørge for at solen ikke like lett slipper igjennom. Dette vil føre til enda kjørligere klima.

Hele Eurpoa har i år vært vitne til et meget kaldt klima hvor snøen blant annet har lavet ned i store mengder. Helt ned til sørlige deler av Spania har snøen lavet ned. I dag kunne jeg lese om kaos på grunn av store mengder snø i London. De har ikke opplevd slike tilstander på mange, mange år.

Er det grunn til å tro at den globale oppvarmingen avtar og at vi vil nærme oss "normale" tider igjen, eller er det bare er aldri så lite pusterom før oppvarmingen for fullt virkelig tar til? Kan vi mennesker gjøre noe med dette eller er vi dømt til at den globale oppvarmingen bare "må" fortsette? Kan oppvarmingen bare være en del av jordas syklus hvor vi uansett ikke kan gjøre noe. Kanskje er vi på tur mot en ny istid og at vi om noen tusen år må flytt til den sørlige delen av jordkloden på grunn av snø og is?

Det er i alle fall interessant det som skjer og spesielt med tanke på at temperaturen falt i fjor og ikke steg. Hva tror du?

<i>På bildet nedenfor kan du se noen ungdommer koser seg med snøen i London. Bildet forøvrig er tatt fra et innslag som ble visst på Yr.no)

HQ