Norsk
Blog
Foreldre er tafatte på enkelte ting!

Foreldre er tafatte på enkelte ting!

Skrevet av Bernt Erik den 11 februar 2009 klokken 17:17

Jeg skrev tidligere i dag en blogg at vi har fått omgangssyken i hus og det for andre gang på 14 dager. Det er merkelig at det ikke går å få bukt med denne hersens omgangen og lurer på om foreldre er for dårlige til å passe på 48 timers karantenen fra siste oppkast eller dårlige mage før barnet skippes til skole eller barnehage. Jeg er bra sikker på at foreldre tenker; Har du kastet opp noe i dag? Hvis ikke kan du på skolen og det uten å tenke på at barnet minst skal være borte fra skolen i minst 48 timer etter siste tur på do. De foreldrene som tenker slik er da med på å bidra til at slike epedemier oppstår. Jeg vet om flere som har denne taktikken og tenker ikke på at barna er smittsomme.

Hvorfor er det slik. Er det fordi at når vi først har hatt svineriet, så får vi det ikke igjen og da gjør det ikke noe om barna drar på skolen? Eller går det rett og slett i glemmeboka at man skal holde seg hjemme i minst 48 timer fra siste utbrudd?

Har opplevd at samme familie har fått omgangen tre ganger etter hverandre samt at foreldre har sendt barna på skolen selv om barnet har klagd på at det har vært kvalm på morgene hvorpå barnet har spydd senere på dagen.

Nei, nå må foreldrene begynne å tenke litt. Jeg har alltid hatt denne filosofien og ikke sende barna på skolen eller barnehagen før etter minst 48 timer. I tillegg holder vi hus og ikke oppsøker noen før vi er smittefrie på bakgrunn at vi ikke ønsker noen skal få det vi har - selv ikke vår verste fiende.

Hvordan er det hjemme hos deg? Er foreldrene dine like nøye eller er det du selv som får bestemme når du kan dra på skolen?

HQ